Zöldséges borsóleves vajgaluskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bonduelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
hozzávalók a leveshez
-
3g olívaolaj24 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
20g fehérrépa13 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
233g alaplé16 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
88g zöldborsó72 kcal
-
88g bébirépa31 kcal
hozzávalók a vajgaluskához
-
13g vaj96 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
405
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
hozzávalók a leveshez
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
700g alaplé49 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
265g zöldborsó215 kcal
-
265g bébirépa93 kcal
hozzávalók a vajgaluskához
-
40g vaj287 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1213
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
hozzávalók a leveshez
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
3.4g fehérrépa2 kcal
-
6.7g karalábé1 kcal
-
5.6g burgonya3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
39.1g alaplé3 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
14.8g zöldborsó12 kcal
-
14.8g bébirépa5 kcal
hozzávalók a vajgaluskához
-
2.2g vaj16 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
67
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1306.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 864 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 255.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 832 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 316 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 3346 micro
-
β-karotin 6929 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3538 micro
Összesen
405
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3919 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 709 mg
-
Nátrium 2592 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 766.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2497 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 263 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 948 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 433 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 346 micro
-
α-karotin 10038 micro
-
β-karotin 20787 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10614 micro
Összesen
1213
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 561 micro
-
β-karotin 1162 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 593 micro
Összesen
67
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
hozzávalók a leveshez
-
1 ek olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 kis db fehérrépa
-
0.5 db karalábé
-
1 db burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
7 dl alaplé
-
1 csokor petrezselyem
hozzávalók a vajgaluskához
-
40 g vaj
-
1 db tojás
-
2 ek petrezselyem
-
5 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
hozzávalók a leveshez
- A hagymát finomra aprítjuk, a fehérrépát, a karalábét, valamint a burgonyát felkockázzuk.
- Egy lábasban egy evőkanál olívaolajat hevítünk, és dinsztelni kezdjük rajta a hagymát. Pár perc elteltével hozzáadjuk a fehérrépát, majd újabb 2-3 perc múlva a burgonyát is.
- Sózzuk-borsozzuk, felöntjük az alaplével, hozzákeverünk egy jó adag petrezselymet, majd közepesnél kisebb lángon addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
- Közben a puha vajból, a tojásból és a lisztből tésztát keverünk. Sózzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, és összekeverjük. Mikor már majdnem kész a leves, szaggassuk hozzá a vajgaluskákat - ehhez egy mokkás- vagy teáskanalat használjunk, amit előtte olajba mártunk, így nem ragad rá a tészta.
- Végül adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót, illetve a bébirépát, keverjük össze, majd tálaljuk jó sok petrezselyemmel megszórva.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 611
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 93
- Össznézettség: 62655
- Feltöltés dátuma: 2017. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bonduelle
39 recept
Ez a gyorsan elkészíthető, zöldségekkel teli, finom zöldborsóleves remek választás lehet vasárnap ebédre.