r
Nosalty Logó

Zöldségekkel rakott pulykamell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Lizinka_
Zöldségekkel rakott pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1555 micro
  • β-karotin
    3797 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 355 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2709.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    6220 micro
  • β-karotin
    15189 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2901 micro
Összesen 1423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    524 micro
  • β-karotin
    1280 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra aprítjuk és 3 evőkanál olajon halvány barnára pirítjuk. A darált húst 4 részre osztjuk.
  2. A sárgarépát tisztítás után kis lyukú reszelőn egy tálba reszeljük. Beletesszük a tojást, a fokhagymaport, az ételízesítőt és 1/4 részét a darált húsnak. Egynemű masszává dolgozzuk össze.
  3. A brokkolit megmossuk és egy tálba daráljuk. Hozzáadjuk a tojást, a provence-i fűszerkeveréket, ételízesítőt és egy másik negyedét a darált húsnak. Szintén egynemű masszává dolgozzuk össze.
  4. A megmaradt kétnegyed darált húshoz adjuk a tojást, a halványra pirított hagymát és az ételízesítőt. Jól összedolgozzuk.
  5. Egy püspökkenyér formát 26x13x7 cm-est körbe olajozunk. Az aljára egyenletesen elkenjük a brokkolis masszát. Erre terítjük a hagymás darált húsos, majd a sárgarépás masszát.
  6. Alufóliával letakarjuk, majd előmelegített 190 C-os sütőbe tesszük. Kb. 60 perc alatt készre sütjük. Félidőben levesszük róla a fóliát és úgy sütjük tovább.
  7. Amikor elkészült, egy deszkára borítjuk. Langyosan szeleteljük és tetszőleges körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x13x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 378
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldségekkel rakott pulykamell
Lizinka_ 607 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...