r
Nosalty Logó

Zöldségalaplé télire

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Zöldségalaplé télire
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

198
Kalória
5.5g
Fehérje
45.8g
Szénhidrátok
1.1g
Zsír
2038.1g
Víz
-
Koleszterin
13.6g
Rost
21.5g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 986 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 10 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    2038.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12380 micro
  • β-karotin
    29551 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1384 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 198 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4240.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    1023 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    10190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14887 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    61898 micro
  • β-karotin
    147757 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6921 micro
  • Lut-zea
    4568 micro
Összesen 986 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    570 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    64 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 10 kcal

Elkészítés

  1. Minden zöldséget megpucolunk és megmosunk. A hagymát negyedbe vágjuk, a répát 2 cm vastagokra vágjuk, a zellert és a karalábét kockákra vágjuk. Megint megmossuk a zöldségeket.
  2. Feltesszük a 8 liter vízbe főni. Hozzáadjuk a sót, a borsot, egy kis konzerv vagy 1 ek. paradicsompürét.
  3. Forrás után számítunk 2 órát neki. Akkor jó, ha már a levesnek jó intenzív íze van.
  4. Az üvegeket és tetejüket elmossuk. Egy kuktába vagy ennek hiányába egy fazék aljára 3 ujjnyi vizet öntünk, és felmelegítjük.
  5. A levest először szűrőn, majd egy ruhán keresztül átszűrjük.
  6. Üvegekbe rakjuk, és rácsavarjuk a tetejüket. Beleállítjuk a kuktába (vagy a fazékba), és kuktában 120 percig, fazékban 150 percig dunsztoljuk. Ha fazékban dunsztoljuk: közben pótoljuk a vizet, fedő legyen az edényre és nagy lángon forraljuk.
  7. Ha letelt az idő, akkor elzárjuk, és hagyjuk 10 percig állni az edényt. Kivesszük az edényből, és egy hűtőtáskát kibélelünk pokróccal, belerakjuk az üvegeket, lezárjuk a táskát, és hagyjuk benne addig, amíg ki nem hűl.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 240 perc

Ez a receptötlet onnan jött, hogy a fagyasztóban volt egy csomó zöldség, és valamit készíteni kéne belőle. Én a grízgaluskalevest ebből szoktam készíteni, a paprikást ezzel öntöm fel, barna mártást is ezzel készítek, szóval sokféleképpen fel lehet használni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!