Zöldfűszeres-sajtos-baconos rántotta
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
110g tojás138 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
3g főzőtejszín3 kcal
-
35 kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
220g tojás277 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
320g zeller116 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
5g főzőtejszín7 kcal
-
71 kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
33.7g tojás42 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
49g zeller18 kcal
-
7.7g bacon30 kcal
-
7.7g mozzarella23 kcal
-
0.8g főzőtejszín1 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1405.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 221 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 57.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2811.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 488 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 965 mg
-
Nátrium 1172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 442 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 626 mg
-
Retinol - A vitamin: 407 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 977 micro
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
5 dkg mozzarella
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A felkockázott bacont kevés olajon sütni kezdjük serpenyőben.
- Míg sül a bacon, a 4 tojást összekeverjük a hűtött főzőtejszínnel és a két zöldfűszerrel. Egy homogén, lágy masszát kell kapnunk, plusz benne a zöldségek.
- A masszát óvatosan ráöntjük a már szépen megsült baconre. Magasabb fokozatra kapcsolunk, és óvatos kevergetéssel, közepesen keményre süssük.
- Tálaláskor a szeletelt mozzarellánk felét az adott tányérra tesszük, majd szépen ráborítjuk a sajtra a kész rántottát, ezután a másik fele mozzarellát a tetejére rászórjuk.
- Megvárjuk, míg a sajt megolvad, majd a tetejére néhány feldarabolt zellert és petrezselymet teszünk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1037
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.
Ajánló
Vegyünk egy kicsiny tálat a sütés megkezdése előtt, tegyünk bele minimális olajat, majd szalvétával itassuk fel, az olajos papírt evőpálcikával (vagy bármilyen csipesszel, amivel meg tudod fogni), megfogjuk, és ezzel kenjük ki a serpenyőt, illetve a végén ezzel ki is tudjuk takarítani a serpenyőnkből a maradékot. Én nem igazán használok sót, ezért lehet, hogy valakinek nem lesz elég a bacon íze, ezért a 4. lépésnél, mikor a sajtra ráfektetjük a rántottánkat, akkor sózzuk meg ízlés szerint, utána mehet minden a terv szerint!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Egy rántottánál minél több a hozzávaló, annál könnyebb elrontani a tojás egyediségét. Olyan rántottát akartam reggelizni, ami személyes ízlésemnek megfelel, ahol a ízek kiegészítik egymást, de a mérték nem befolyásolja az étel minőségét.