r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres-sajtos-baconos rántotta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldfűszeres-sajtos-baconos rántotta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2811.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    1172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    442 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott bacont kevés olajon sütni kezdjük serpenyőben.
  2. Míg sül a bacon, a 4 tojást összekeverjük a hűtött főzőtejszínnel és a két zöldfűszerrel. Egy homogén, lágy masszát kell kapnunk, plusz benne a zöldségek.
  3. A masszát óvatosan ráöntjük a már szépen megsült baconre. Magasabb fokozatra kapcsolunk, és óvatos kevergetéssel, közepesen keményre süssük.
  4. Tálaláskor a szeletelt mozzarellánk felét az adott tányérra tesszük, majd szépen ráborítjuk a sajtra a kész rántottát, ezután a másik fele mozzarellát a tetejére rászórjuk.
  5. Megvárjuk, míg a sajt megolvad, majd a tetejére néhány feldarabolt zellert és petrezselymet teszünk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1037
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.

Ajánló

Vegyünk egy kicsiny tálat a sütés megkezdése előtt, tegyünk bele minimális olajat, majd szalvétával itassuk fel, az olajos papírt evőpálcikával (vagy bármilyen csipesszel, amivel meg tudod fogni), megfogjuk, és ezzel kenjük ki a serpenyőt, illetve a végén ezzel ki is tudjuk takarítani a serpenyőnkből a maradékot.  Én nem igazán használok sót, ezért lehet, hogy valakinek nem lesz elég a bacon íze, ezért a 4. lépésnél, mikor a sajtra ráfektetjük a rántottánkat, akkor sózzuk meg ízlés szerint, utána mehet minden a terv szerint!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy rántottánál minél több a hozzávaló, annál könnyebb elrontani a tojás egyediségét. Olyan rántottát akartam reggelizni, ami személyes ízlésemnek megfelel, ahol a ízek kiegészítik egymást, de a mérték nem befolyásolja az étel minőségét. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...