Zöldfűszeres sajtkrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petruska
adag
Előkészítés
perc
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
275
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
1100
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1279.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 715 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
275
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 101.5 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5117.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 1278 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 877 mg
-
Nátrium 2861 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 168.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1100
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1536.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 859 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sajtot villával összetörjük, a zöldfűszereket apróra vágjuk. Én oreganót, bazsalikomot, borsikafüvet, rozmaringot, petrezselymet, snidlinget használtam most.
- Hozzáadjuk a tejfölt, olajat, borsot, az apróra vágott fokhagymát. Alaposan kikeverjük, kicsit hűtőben állni hagyjuk.
- Kenyérfélékre kenve, paradicsomba töltve is nagyon finom.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 14903
- Feltöltés dátuma: 2012. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petruska
61 recept
Kockára vágva láttam először egy sajtboltban. Olajbogyó is volt közte. Nagyon ízlett, otthon is sokszor csináltam. Ha kockára vágjuk a sajtot, akkor több olaj kell, mert úgy áll el tovább, ha az olaj teljesen befedi. A krémsajtos változat jobban elnyerte a család tetszését, így mostanában ezt készítem el inkább. A fűszerek összetételét, arányát ízlésünk szerint lehet variálni, érdemes kísérletezgetni. Télen nehezebb friss zöldfűszerekhez jutni, a szárított is jó bele.