Zöldfűszeres ravioli zöldséglevesben
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
A raviolihoz
-
187 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
35 kcal
A leveshez ízlés szerint
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
319
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
A raviolihoz
-
747 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A leveshez ízlés szerint
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1274
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
A raviolihoz
-
17.9g teljes kiőrlésű liszt60 kcal
-
8.8g tojás11 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
A leveshez ízlés szerint
-
6.4g sárgarépa2 kcal
-
7.2g fehérrépa5 kcal
-
14.3g karalábé3 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
39.9g kelkáposzta9 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
102
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 961.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 424 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 187.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 2085 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
319
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 46.1 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3846.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 447 mg
-
Foszfor 1240 mg
-
Nátrium 1698 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 751.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 952 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 227 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 308 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 523 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 8340 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1474 micro
Összesen
1274
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 197 micro
-
β-karotin 665 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
A raviolihoz
-
225 g teljes kiőrlésű liszt
-
2 db tojás
-
0.5 tk só
-
2 ek napraforgó olaj
A leveshez ízlés szerint
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 kis db kelkáposzta
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A raviolihoz
- A lisztet a tojásokkal és a sóval elkeverjük, és addig gyúrjuk, míg sima, rugalmas nem lesz. (Víz vagy liszt hozzáadása esetleg szükséges lehet a megfelelő állag eléréséhez.) Cipóvá formázzuk, és pihentetjük.
- A szokásos módon feltesszük főni a zöldséglevesünket ízlés szerinti zöldségekkel és ízesítéssel. (A sárgarépát érdemes juliennere vagyis vékony hasábokra vágni, mert úgy mutatósabb lesz a levesünkben.)
- A tésztát praktikus legalább két részre osztani, ezt követően pedig egyenletesen kb. 0,5 mm vastagon négyzet alakúra nyújtjuk. A tészta felét nagyon enyhén vízzel spricceljük meg, szórjuk rá a zöldfűszereket, és takarjuk be a tészta másik felével. Rányomkodjuk, kicsit ismételten nyújtunk rajta, majd négyzet alakúra vágjuk.
- Több adagra osztva forró, sós vízbe dobjuk a tésztánkat, megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, ekkor kihalásszuk azokat. Ilyenkor a tészta még csak al dente, de fontos, hogy ne főzzük puhára, hisz még a levessel is összefőzzük majd. Hogy a tészta ne álljon össze, 1-2 evőkanál olajat öntünk rá, és óvatosan megkeverjük.
- Ha a zöldséglevesben a répa már majdnem teljesen puha, a leveshez adjuk a tésztát. Kicsit főzzük együtt, majd melegen kínáljuk.
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2729
- Feltöltés dátuma: 2011. október 16.
Ajánló
A recept hozzávalóinál megadott összetevő mennyiségekből készült tésztának csak a felét használtam fel a négy adagnak megfelelő zöldségelves mennyiséghez. A másik fele a fagyasztóba került.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az őszi takarítás közben kezembe akadt egy régi főzős magazin. Abban találtam rá a leves alapötletét jelentő receptre. Eredetileg durumbúzalisztet ajánlottak a raviolihoz, ami valószínűleg jobban illene az olaszos irányhoz, de durumbúza híján teljes kiörlésű liszttel készült el a tészta, illetve eredetileg erőleves betétjeként szerepelt az újságban. Nem recepthűen készült az étel, de mint a ravioli betét ötletadóját illett ezt megemlíteni. :)