r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres káposztában sült csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Lizinka_
Zöldfűszeres káposztában sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    898 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    883 micro
Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6616.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1292 mg
  • Nátrium
    4584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1229.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    389 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    840 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    5385 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5301 micro
Összesen 1798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát egy nagyobb tálba tesszük és villával fellazítjuk. Ezután egy kissé összevágjuk.
  2. Hozzáteszünk egy felvert tojást, egy csokor apróra vágott petrezselyem-zöldet, majd egy bordópiros kaliforniai paprikát, melyet előzőleg apró darabokra vágtunk. (Én erre a célra egy univerzális konyhai aprítót használok.) Jól összekeverjük!
  3. A fűszeres káposztát kettéosztjuk. Egyik felét elterítjük egy zománcos tepsiben. Erre tesszük a csirkecombokat (Én lefejtem róluk a bőrt, de bőrrel készítve is finom.) úgy, hogy egy csipet sót elosztunk a combok mindkét oldalán és egy-egy csipet borsot szórunk mindkét felére.
  4. A csirkecombokat befedjük a fűszeres savanyú káposzta másik felével. Meglocsoljuk vékonyan olajjal és lefedjük alufóliával.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk és fóliával sütjük kb. 20 percig. Ezután levesszük róla az alufóliát és anélkül sütjük még, legalább 20 percet.
  6. Amikor langyosra hűlt, konyhai kiszedővel a combok alá nyúlunk és káposztával együtt tányérokra tesszük. Héjában főtt burgonya illik hozzá.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x50
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 13215
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres káposztában sült csirke
Lizinka_ 604 recept

Finom vecsési savanyú káposztát vettem a piacon és erre a hétvégi ebédre szavazott a család.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...