Zöldfűszeres csirke schnitzel rizzsel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
pussycat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csirkéhez
-
250g csirkecomb278 kcal
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
63g zsemlemorzsa247 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
5g tej3 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A petrezselymes rizshez
-
100g jázmin rizs358 kcal
-
219g víz0 kcal
-
92g zöldhagyma18 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
2066
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csirkéhez
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
250g zsemlemorzsa988 kcal
-
3g rozmaring4 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
2g bors5 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g tej11 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
A petrezselymes rizshez
-
400g jázmin rizs1432 kcal
-
875g víz0 kcal
-
368g zöldhagyma71 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
8267
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csirkéhez
-
24.2g csirkecomb27 kcal
-
10.9g csirkemellfilé13 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
6g zsemlemorzsa24 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
0.5g tej0 kcal
-
8.2g napraforgó olaj73 kcal
A petrezselymes rizshez
-
9.7g jázmin rizs35 kcal
-
21.1g víz0 kcal
-
8.9g zöldhagyma2 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
Összesen
200
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.8 g
Zsír
-
Összesen 120.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2003.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 795 mg
-
Nátrium 698 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 501.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 326 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 960 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1607 micro
Összesen
2066
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 291.2 g
Zsír
-
Összesen 483.3 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 215 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 154 g
-
Koleszterin 1352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8014.3 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 433 mg
-
Kálcium 955 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 574 mg
-
Foszfor 3178 mg
-
Nátrium 2792 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 673.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2005.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 743 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 149 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 1305 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 105 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1592 micro
-
Kolin: 1089 mg
-
Retinol - A vitamin: 418 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3838 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6428 micro
Összesen
8267
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
2 db csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
20 dkg finomliszt
-
25 dkg zsemlemorzsa
-
1 ek rozmaring
-
1 ek kakukkfű
-
3 db tojás
-
2 ek tej
-
4 dl napraforgó olaj
A petrezselymes rizshez
-
8.8 dl víz
-
4 közepes db zöldhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkecombokat kissé kiverjük, a csirkemelleket felszeleteljük, és szintén kissé kiklopfoljuk. Besózzuk a húsokat, és a hűtőbe tesszük fél órára.
- Három edényt veszünk elő a panírozáshoz. Az egyikbe tesszük a lisztet, amibe egy kis borsot tekerünk. A másikba a tojást, amit egy pici tejjel felverünk. A harmadikba pedig jön a prézli, rozmaring és kakukkfű.
- Kivesszük a húst a hűtőből, és felveszünk egy pár eldobható gumikesztyűt. A bal kezünkkel mindig a nedves, a jobb kezünkkel pedig a száraz edénybe nyúlunk.
- Ballal a húst a liszbe tesszük, jobbal lisztezzük, és kivesszük a lisztből. Beledobjuk a tojásos edénybe, majd a ballal vesszük ki, és a prézlis edénybe dobva a jobbal jól beforgatjuk a prézlibe, és egy tálcára helyezzük őket. Így soha nem fog a kezünkön felgyülemleni a ragacsos trutyi. Ezzel a módszerrel még kesztyű nélkül is sokkal könnyebb panírozni.
- A húst most a hűtőbe tesszük kicsit száradni, és feltesszük a rizst. (Én csak egyszerűen a megfelelő mennyiségű vízzel, só nélkül megpárolom a rizst rizsfőzőben.)
- Ha kész, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, rászórjuk az apróra vágott zöldhagymát és a petrezselymet, és kész.
- Most a húst forró olajban kisütjük, és lehet is tálalni.
- Tálalhatunk melléchilis joghurtmártást.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4325
- Feltöltés dátuma: 2013. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
pussycat
150 recept
Nálunk a fele család a combot, a másik fele meg a mellet szereti, ezért én mindig kétfélét készítek. Remélem senki nem veszi tőlem okoskodásnak, hogy leírtam a panírozási elméletemet, de meg akartam veletek is osztani ezt a szerintem nagyszerű módszert. Én amikor megláttam egy főzőműsorban a TV-ben, úgy megörültem neki, hogy azóta is így csinálom. Gyorsabban lehet így panírozni, és tisztábban. Először szokatlan, könnyen eltéveszti az ember, de egy idő után meg lehet szokni. A rizst én azért párolom só és (először) olaj nélkül, mert itt az ázsiaiaktól úgy tanultam, kipróbáltam és tényleg sokkal jobb (legalább is nekünk így ízlik). Érdemes egyszer kipróbálni. Chillis joghurtmártással és salátával tálalom.