Zöldborsós tojásrántottával töltött pulykamedalion rántva
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hozzávalók
-
167g pulykahús192 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
58g zöldborsó47 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
15g újhagyma3 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
17g tömlős krémsajt30 kcal
-
24 kcal
A töltött húshoz
-
167g újkrumpli103 kcal
-
63g gyors rizs224 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
33g finomliszt121 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
42g zsemlemorzsa165 kcal
-
71g napraforgó olaj626 kcal
A tálaláshoz
-
8g petrezselyem3 kcal
-
15g újhagyma3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hozzávalók
-
1000g pulykahús1150 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
350g zöldborsó284 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A töltött húshoz
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
375g gyors rizs1343 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
200g finomliszt728 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
250g zsemlemorzsa988 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A tálaláshoz
-
45g petrezselyem16 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
Hozzávalók
-
21.6g pulykahús25 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.5g zöldborsó6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
2g újhagyma0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
2.2g tömlős krémsajt4 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A töltött húshoz
-
21.6g újkrumpli13 kcal
-
8.1g gyors rizs29 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
3.6g tojás4 kcal
-
5.4g zsemlemorzsa21 kcal
-
9.2g napraforgó olaj81 kcal
A tálaláshoz
-
1g petrezselyem0 kcal
-
2g újhagyma0 kcal
-
2.2g paradicsom0 kcal
-
2.2g tv-paprika0 kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 67.2 g
Zsír
-
Összesen 88.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2119 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 770 mg
-
Nátrium 876 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 399.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 311 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 337 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1235 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 2898 micro
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 403.1 g
Zsír
-
Összesen 530.7 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 226 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 180 g
-
Koleszterin 2110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12714 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 543 mg
-
Kálcium 1232 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 940 mg
-
Foszfor 4619 mg
-
Nátrium 5259 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 856.6 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 2398.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1333 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 189 mg
-
C vitamin: 518 mg
-
D vitamin: 398 micro
-
K vitamin: 1863 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 134 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2016 micro
-
Kolin: 2022 mg
-
Retinol - A vitamin: 710 micro
-
α-karotin 192 micro
-
β-karotin 7408 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 17388 micro
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 55 micro
-
Lut-zea 375 micro
Hozzávalók
Hozzávalók
-
1 kávéskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
5 db tojás
-
2 ek napraforgó olaj
A töltött húshoz
A panírozáshoz és a sütéshez
-
20 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
25 dkg zsemlemorzsa
-
5 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Hozzávalók
- A pulykamedaliont mossuk, leszárítjuk, félbevágjuk, kissé kiverjük, és mindkét oldalát a sült csirke fűszerkeverékkel és őrölt borssal megszórjuk, hagyjuk állni.
- Egy tálban felverjük az öt tojást kevés sóval.
- Egy kis fazékban a kevés sóval és cukorral 5-6 perc alatt, forrástól számítva, megfőzzük a zöldborsót, majd leszűrjük.
- Lábasba teszünk 2 ek olajat, a felvert sózott tojást, és keverés mellett átsütjük, de nem sütjük meg, lágy maradjon, ebbe keverjük bele a főtt zöldborsót, a friss finomra vágott petrezselyemzöldet, a felkarikázott újhagymát, a tömlős füstölt ízű sajtot, és jó alaposan átkeverjük.
- Egy tányérba teszünk lisztet, egy másikba a három felvert tojást kevés sóval, a harmadik tányérba meg a zsemlemorzsát.
- A húsok egyik felébe tesszük a zöldborsós tojásrántottát, majd a hús másik felét ráhajtjuk, és mindezt az összes hússal elkészítjük, majd az összes húst bepanírozzuk, lisztbe, tojásba, prézlibe.Tálcára tesszük.
- Megpucoljuk az újburgonyát, sós vízbe feltesszük főni, forrástól számítva 14 perc kb., és kész. Melegen hagyjuk.
- Feltesszük a sós vizet forrni a rizsnek, ha forr, fakanálra tesszük a zacskós rizseket, és megfőzzük 12-14 perc alatt, majd tálba öntjük ki, és melegen hagyjuk.
- A forró olajba, sűrű forgatás mellett, a húsokat szép aranybarnára sütjük, legalább 6-7 alkalommal forgatjuk meg, hogy minden oldala teljesen átsülhessen (10-12 perc húsonként).
- Tálaljuk a töltött húst a párolt rizzsel, az újburgonyával, paradicsomcikkekkel, szeletelt paprikával, petrezselyem és újhagyma zöldjével.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5614
- Feltöltés dátuma: 2011. június 22.
Ajánló
Tálalhatjuk tejfellel és finom borral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Szeretjük a pulykahúst, és bár meleg van, még utoljára belementem a rántott hús olajban való kisütésébe, iszonyat nehéz volt, a konyha amúgy is meleg, és még a gáztűzhely is. Alig vártam, hogy legyen már újburgonya, nagyon finom lett, de a család egy része a párolt rizst is szereti (de nem sütőben készítettem). Ezért lett kétféle köret és a zöldborsós tojásrántotta, mivel mind nem fért bele a húsokba, ezért az is köretként szolgált. Nagyon finomra sikerült az ebéd, szemnek is laktató volt, és ízre is, minden, a paprika és paradicsom is végre, ehetünk már, finom, friss. Az ebéd nagyon ízlett mindenkinek, kétszeri étkezésre elég volt, igazán kitűnő ebéd. Sőt, a férjem a hétvégét munkával töltötte a munkahelyén, és vitt is magával ebédre. Legközelebb csirkemellel fogom kipróbálni, és kicsit változtatok az ízén is, de ez nagyon finom volt, örülök, hogy elkészítettem.