r
Nosalty Logó

Zöldborsós tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldborsós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1277 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6315 micro
Összesen 922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4404.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    652 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.7 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    1250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1888 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    222 micro
  • β-karotin
    5109 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25260 micro
Összesen 3688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1220 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon aranysárgára pirítjuk.
  2. Rászórjuk a paprikát, elkavarjuk és rögtön felöntjük egy kis vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
  3. Beleöntjük a borsót, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Majd fedő nélkül zsírjára sütjük.
  5. Összekeverjük a tejföllel.
  6. Hozzáforgatjuk a kifőtt tésztához.
  7. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk és tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 38169
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A borsós tészta nálunk először nem tészta volt, hanem nokedli. Ami persze tészta, de mégse olyan. Na. Értitek. Vagy értsétek jól! Összekerültem a férjemmel. Akkor kezdtem kapizsgálni, hogy valószínűleg kifogtam a világ legválogatósabb pasiját. Addig porlevesen, meg lebbencslevesen, meg tojásos krumplin élt, amit rakott krumplinak csúfolt és láss csodát, amint összekerültünk, egycsapásra kifinomult ízléssel rendelkező ember lett, aki az adott ételről soha nem hallott, de magabiztosan rávágta, hogy neki az nem kell, ő abból nem fog enni, kvázi hiába gyakorlatozok a tűzhely mellett, köszöni szépen, jó lesz a pörkölt galuskával vagy a bableves, vagy mindegy mi, csak pont az nem, ami készül. Egyszer sort kerítettem a borsós nokedlire és mivel már akkor is kiverte a hátam a hidegveríték a nokedli szaggatástól, tésztával próbáltam szerencsét. Egyedül ettem meg az összeset. Nem azért, mert nem volt finom, hanem mert a félisten még nem volt annyira kezelhető, mint mostanság. Aztán mint tudjuk, az éhség nagy úr, KöBö is rávetette magát egyszer egy árván hagyott tál tésztára és elhangzott az azóta is sokszor elhangzó mondat a szájából. "-Miért nem így csináltam eddig, ez olyan finom!" Én meg csak nézek, mert mindig így csinálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...