Zöldborsós tészta
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g zöldborsó810 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
375g tejföl743 kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
48.3g zöldborsó39 kcal
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
24.1g tészta90 kcal
-
18.1g tejföl36 kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1101.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 312.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 472 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 1277 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6315 micro
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.5 g
Zsír
-
Összesen 108.5 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4404.7 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 349 mg
-
Kálcium 774 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 652 mg
-
Foszfor 2361 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 550.7 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 76 mg
VÍZ
-
Összesen 1250.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 894 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 415 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 258 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1888 micro
-
Kolin: 442 mg
-
Retinol - A vitamin: 454 micro
-
α-karotin 222 micro
-
β-karotin 5109 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25260 micro
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1220 micro
Hozzávalók
-
1 kg zöldborsó
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 ek fűszerpaprika
-
500 g tészta
-
375 g tejföl
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon aranysárgára pirítjuk.
- Rászórjuk a paprikát, elkavarjuk és rögtön felöntjük egy kis vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
- Beleöntjük a borsót, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
- Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Majd fedő nélkül zsírjára sütjük.
- Összekeverjük a tejföllel.
- Hozzáforgatjuk a kifőtt tésztához.
- Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk és tálaljuk.
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 58
- Össznézettség: 38395
- Feltöltés dátuma: 2010. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A borsós tészta nálunk először nem tészta volt, hanem nokedli. Ami persze tészta, de mégse olyan. Na. Értitek. Vagy értsétek jól! Összekerültem a férjemmel. Akkor kezdtem kapizsgálni, hogy valószínűleg kifogtam a világ legválogatósabb pasiját. Addig porlevesen, meg lebbencslevesen, meg tojásos krumplin élt, amit rakott krumplinak csúfolt és láss csodát, amint összekerültünk, egycsapásra kifinomult ízléssel rendelkező ember lett, aki az adott ételről soha nem hallott, de magabiztosan rávágta, hogy neki az nem kell, ő abból nem fog enni, kvázi hiába gyakorlatozok a tűzhely mellett, köszöni szépen, jó lesz a pörkölt galuskával vagy a bableves, vagy mindegy mi, csak pont az nem, ami készül. Egyszer sort kerítettem a borsós nokedlire és mivel már akkor is kiverte a hátam a hidegveríték a nokedli szaggatástól, tésztával próbáltam szerencsét. Egyedül ettem meg az összeset. Nem azért, mert nem volt finom, hanem mert a félisten még nem volt annyira kezelhető, mint mostanság. Aztán mint tudjuk, az éhség nagy úr, KöBö is rávetette magát egyszer egy árván hagyott tál tésztára és elhangzott az azóta is sokszor elhangzó mondat a szájából. "-Miért nem így csináltam eddig, ez olyan finom!" Én meg csak nézek, mert mindig így csinálom.