Zöldborsós karajszeletek
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
koszider
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
125g zöldborsó101 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
34 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
10 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
537
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
500g zöldborsó405 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
38 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2144
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
38.6g sertés rövidkaraj64 kcal
-
38.6g zöldborsó31 kcal
-
15.5g habtejszín45 kcal
-
3.5g petrezselyem1 kcal
-
1.2g mangalica zsír10 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
165
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 751.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 228.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 217 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1165 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3722 micro
Összesen
537
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 140.7 g
Zsír
-
Összesen 132.3 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 586 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3007.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 1784 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 915.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1043 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 261 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 868 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 479 mg
-
Retinol - A vitamin: 652 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 4661 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14889 micro
Összesen
2144
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1151 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldborsó
-
2 dl habtejszín
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ek mangalica zsír
-
1 ek vaj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk.
- A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelenpirultra sütjük. Kivesszük, félretesszük.
- A visszamaradt zsírt felszaporítjuk egy kevés vajjal,beleöntjük a zöldborsót.
- Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
- Ha már forr, viszatesszük a hússzeleteket, és az egészetlassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
- Már így is kész és finom, de lágyabb ízű lesz, ha a borsós szaftot összeforraljuk némi tejszínnel.
- Ha túl sok vizet zúdítottunk volnaalá, és a szaft nem elég sűrű, a tejszínben keverjünk el egy kevés étkezési keményítőt, így öntsük a borsóra. Épp csak fel kell forralni, és már kész is van.
- Receptkönyvben: 278
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 62
- Össznézettség: 63715
- Feltöltés dátuma: 2011. március 24.
Ajánló
Párolt rizzsel tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Nekem a zöldborsó mindig, minden formában jöhet, ezért mindig tartok is a mélyhűtőben. Karajjal és tejszínnel meg parádés. Sok-sok petrezselyem kell rá! A keményítő egyszer kínomban került bele, amikor a borsó már épphogy nem főtt szét, de még mindig túl hosszú volt a leve, már nem lehetett tovább párolni. Kiderült, hogy nem is rossz így, a keményítőtől sűrű, fényes szaft keletkezett.