r
Nosalty Logó

Zöldborsós karajszeletek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Zöldborsós karajszeletek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2144 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3722 micro
Összesen 537 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3007.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1784 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    915.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    868 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    4661 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14889 micro
Összesen 2144 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk.
  2. A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelenpirultra sütjük. Kivesszük, félretesszük.
  3. A visszamaradt zsírt felszaporítjuk egy kevés vajjal,beleöntjük a zöldborsót.
  4. Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
  5. Ha már forr, viszatesszük a hússzeleteket, és az egészetlassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
  6. Már így is kész és finom, de lágyabb ízű lesz, ha a borsós szaftot összeforraljuk némi tejszínnel.
  7. Ha túl sok vizet zúdítottunk volnaalá, és a szaft nem elég sűrű, a tejszínben keverjünk el egy kevés étkezési keményítőt, így öntsük a borsóra. Épp csak fel kell forralni, és már kész is van.
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 63457
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 24.

Ajánló

Párolt rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós karajszeletek
koszider 90 recept

Nekem a zöldborsó mindig, minden formában jöhet, ezért mindig tartok is a mélyhűtőben. Karajjal és tejszínnel meg parádés. Sok-sok petrezselyem kell rá! A keményítő egyszer kínomban került bele, amikor a borsó már épphogy nem főtt szét, de még mindig túl hosszú volt a leve, már nem lehetett tovább párolni. Kiderült, hogy nem is rossz így, a keményítőtől sűrű, fényes szaft keletkezett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...