r
Nosalty Logó

Zöldborsós fasírt sütőben sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Zöldborsós fasírt sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 961 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 160 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2345.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2752 micro
Összesen 961 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elővesszük az aprítógépet, úgyis kihasználjuk most. Először beletesszük a hagymákat, a fűszereket (ne sajnáljuk), és jól besózzuk. Óvatosan, mert a paprikakrém is sós.
  2. Egy tálba átöntjük a fűszeres hagymákat.
  3. A húst kockákra vágjuk, és beledobjuk az aprítógépbe. Aprítás után mehet a hagymákhoz, illetve a tojás is és a zabkorpa, útifű maghéj is. Az útifű maghéj helyett lehet használni több zabkorpát, apró zabpelyhet is.
  4. Kézzel gyúrjuk össze, és végül jöhet a zöldborsó is, annyi, amennyit szeretnénk.
  5. Vizes kézzel csináljunk pici gombócokat, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük a sütőben 180-190 °C-on, kb 50-60 perc alatt (egyszer érdemes megforgatni őket) készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2624
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szép, színtiszta marhahúst vettem, és most király módjára, ebből készült a zsírmentes, zsemlementes fasírt egy kis zöldséggel. :-) Valami isteni finom lett!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...