Zöldborsókrémleves borskeksszel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Leves
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
125g zöldborsó101 kcal
-
250g víz0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Borskeksz
Összesen
862
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Leves
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
500g víz0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Borskeksz
Összesen
1727
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Leves
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
3.4g margarin25 kcal
-
17.2g zöldborsó14 kcal
-
34.4g víz0 kcal
-
13.8g főzőtejszín18 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.1g petrezselyem1 kcal
Borskeksz
Összesen
119
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2608.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 708 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 954 mg
-
Nátrium 820 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 518 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 687 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 448 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 518 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 2026 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4480 micro
Összesen
862
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.6 g
Zsír
-
Összesen 112.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5217.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 1415 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 1909 mg
-
Nátrium 1640 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1036 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1375 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 896 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 1035 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 4052 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8960 micro
Összesen
1727
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 617 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
Leves
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 dkg margarin
-
25 dkg zöldborsó
-
5 dl víz
-
2 dl főzőtejszín
-
1 csipet só
-
1 csokor petrezselyem
Borskeksz
Elkészítés
Leves
- A hagymát apróra vágjuk, és a margarinon kissé megpirítjuk.
- A borsót annyi vízzel, amennyi ellepi, fedő alatt puhára pároljuk.
- Ha megpuhult, összekeverjük a pirított hagymával, felöntjük a tejszínnel, és botmixerrel pürésítjük.
- Kb. 5 perc alatt összeforraljuk a levest, sózzuk, friss petrezselyemmel ízesítjük, és a borskeksszel tálaljuk.
Borskeksz
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, és elmorzsoljuk vele a margarint.
- Hozzáadjuk a tejet és a tojást, és jól összedolgozzuk.
- Sóval, borssal ízesítjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanállal vagy habzsákkal kis adagokat teszünk, és 180 fokos sütőben 5-8 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 482
- Feltöltés dátuma: 2015. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy női magazinban találtam a receptet, muszáj volt kicsit leegyszerűsítenem, de magam lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire jól működött a zöldborsókrémleves az átvariált "borskeksszel". :)