r
Nosalty Logó

Zöldborsókrémleves borskeksszel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldborsókrémleves borskeksszel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Borskeksz

Összesen 862 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Borskeksz

Összesen 1727 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Borskeksz

Összesen 119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2608.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    954 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    518 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    448 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2026 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4480 micro
Összesen 862 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5217.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1415 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1909 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    896 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    4052 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8960 micro
Összesen 1727 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Leves

Borskeksz

Elkészítés

Leves

  1. A hagymát apróra vágjuk, és a margarinon kissé megpirítjuk.
  2. A borsót annyi vízzel, amennyi ellepi, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Ha megpuhult, összekeverjük a pirított hagymával, felöntjük a tejszínnel, és botmixerrel pürésítjük.
  4. Kb. 5 perc alatt összeforraljuk a levest, sózzuk, friss petrezselyemmel ízesítjük, és a borskeksszel tálaljuk.

Borskeksz

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és elmorzsoljuk vele a margarint.
  2. Hozzáadjuk a tejet és a tojást, és jól összedolgozzuk.
  3. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanállal vagy habzsákkal kis adagokat teszünk, és 180 fokos sütőben 5-8 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 482
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy női magazinban találtam a receptet, muszáj volt kicsit leegyszerűsítenem, de magam lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire jól működött a zöldborsókrémleves az átvariált "borskeksszel". :)

Hozzávalók

Leves

Borskeksz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...