Zöldborsókrémleves tojásos metélttel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Krémleves
-
3g margarin18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
125g zöldborsó101 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
14 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Tojásos metélt
Összesen
322
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Krémleves
-
10g margarin72 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g zöldborsó405 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
57 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Tojásos metélt
Összesen
1292
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Krémleves
-
0.7g margarin5 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
37g zöldborsó30 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
14.8g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22.2g főzőtejszín29 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
Tojásos metélt
Összesen
94
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 265.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 606 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3355 micro
Összesen
322
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.3 g
Zsír
-
Összesen 63.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 825 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2673.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 583 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1251 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.5 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1061.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 877 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 210 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 446 micro
-
Kolin: 775 mg
-
Retinol - A vitamin: 672 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 2423 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13420 micro
Összesen
1292
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 993 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
Krémleves
-
1 ek margarin
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
50 dkg zöldborsó
-
1 ek finomliszt
-
2 dl víz
-
2 teáskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 tk petrezselyem
Tojásos metélt
Elkészítés
Krémleves
- A margarinon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a borsót, kevergetve pároljuk. Mikor már majdnem puha, liszttel hintjük, jól átforgatjuk, pirítjuk kissé a lisztet, majd felengedjük a 2 dl vízzel. Puhára főzzük.
- Mikor megpuhult, botmixerrel pürésítjük, áttörjük. Sózzuk és ételízesítővel, borssal ízesítjük.
- Felöntjük az étkezési keményítővel simára kevert főzőtejszínnel. Szükség szerint hígítjuk annyi vízzel, hogy a krémes állaga megmaradjon.
- Aprított petrezselyemzölddel szórjuk. Tálalásnál a tojáslepényt, metéltre vágjuk és ezzel kínáljuk. Jó étvágyat!!
Tojásos metélt
- A tojást felütjük, kissé villával elkeverjük. Sózzuk-borsozzuk.
- A teflonba csöpögtetünk pár csepp olívaolajat, vagy kikenjük vele, és a tojásokat a teflonba öntjük. Nem kevergetjük, hagyjuk szépen megsülni. Mikor szép barna színt kapott, egy palacsinta megfordítóval átfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Feltekerjük, és metéltre vágjuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 404
- Feltöltés dátuma: 2024. április 12.
Ajánló
Én a saját fagyasztott zöldborsót használtam, de lehet üveges borsóból is készíteni!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Nagyon sok zöldborsó termett a kertben, és leszoktam fagyasztani adagonként. Tavasz van, lassan itt az új borsó, ezért a régebbiből most krémlevest készítettem, ami igen csak finomra sikerült.....főleg a mellé feltétnek készített tojáslepénnyel :-)))