Zöldborsó humusz
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
150
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
595
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 425 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1878 micro
Összesen
150
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1370.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 785 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 263 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 1701 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7512 micro
Összesen
595
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1936 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A borsót utasítás szerint áztassuk be, és főzzük puhára sós vízben.
- Friss borsó esetében rövid főzés után törjük át a szemeket egy szitán, hogy a héja fennmaradjon, és ne kerüljön a krémbe.
- Egy kis tálban botmixerrel vagy robotgépben keverjük simára a hozzávalókat.
- A kencét díszítsük friss koriander levéllel, tálaljuk cibattával, naanal vagy pirított rozskenyérrel, salátával.
- Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 232
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 23307
- Feltöltés dátuma: 2013. október 11.
Ajánló
Délutáni uzsonnára, esti összejövetelekre, de reggelire is kiváló finomság! Ezt a receptet elkészíthetjük friss borsóból is, de akkor törjük át szitán, és csak a belsejét használjuk fel a zöldségnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Egy anyuka számára mindennapos izgalom, mit eszik gyermeke, ha hazaér az iskolából. Ha egy adag borsós kencét talál a hűtőben, csak törnie kell hozzá egy darabka friss cibattát, és máris csillapítani tudja éhségét, ameddig a “szakácsnő” hazaérkezik.