r
Nosalty Logó

Zöldbabsaláta 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Morenka
Zöldbabsaláta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1409 micro
Összesen 148 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3740.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    2778 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1077.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5635 micro
Összesen 597 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztitjuk, feldaraboljuk, majd sós vízben kb. 10 perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. Elkészítjük a salátalevet (ki-ki saját szájíze szerint): víz+ecet+cukor+só.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és a zöldbabra tesszük.
  4. Ráöntjük az olívaolajat, és összekeverjük.
  5. Végül jöhet a salátalé. Legfinomabbm ha egy nappal korábban elkészítjük, az ízek igy jobban összeérnek.
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14117
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 29.

Ajánló

Nyárson sültek mellé kitűnő, de bármilyen sült húshoz is.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Morenka 14 recept

Inkább vajbabból szoktam készíteni, de most a férjem vásárolt, és ő zöldet hozott. Azért így is pikk-pakk elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...