Zöldbabsaláta 2.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Morenka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
148
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
597
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 935.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 695 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 269.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 834 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1409 micro
Összesen
148
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3740.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 2778 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1077.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 393 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 607 micro
-
β-karotin 3336 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5635 micro
Összesen
597
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 417 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldbabot megtisztitjuk, feldaraboljuk, majd sós vízben kb. 10 perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
- Elkészítjük a salátalevet (ki-ki saját szájíze szerint): víz+ecet+cukor+só.
- A hagymát apróra vágjuk, és a zöldbabra tesszük.
- Ráöntjük az olívaolajat, és összekeverjük.
- Végül jöhet a salátalé. Legfinomabbm ha egy nappal korábban elkészítjük, az ízek igy jobban összeérnek.
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14117
- Feltöltés dátuma: 2011. április 29.
Ajánló
Nyárson sültek mellé kitűnő, de bármilyen sült húshoz is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Morenka
14 recept
Inkább vajbabból szoktam készíteni, de most a férjem vásárolt, és ő zöldet hozott. Azért így is pikk-pakk elfogyott.