Zöldbabos sertésragu szarvacskával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
63g zöldbab17 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
63g vörösbor53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
18 kcal
-
25g víz0 kcal
-
278 kcal
Összesen
601
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
250g zöldbab68 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
71 kcal
-
100g víz0 kcal
-
300g szarvacska tészta1113 kcal
Összesen
2402
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
27.1g sertés rövidkaraj45 kcal
-
13.5g zöldbab4 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
16.3g paradicsom3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
13.5g vörösbor12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
5.4g víz0 kcal
-
16.3g szarvacska tészta60 kcal
Összesen
131
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 837.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 479 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 323.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 1115 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 1088 micro
Összesen
601
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.1 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3351.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 325 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 429 mg
-
Foszfor 1914 mg
-
Nátrium 324 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1292.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 858 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 915 micro
-
Kolin: 411 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 455 micro
-
β-karotin 4459 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 4352 micro
Összesen
2402
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 418 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg zöldbab
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes db paradicsom
-
2 db babérlevél
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
30 dkg szarvacska tészta
Elkészítés
- A húst felkockázzuk, és a hagymát felaprítjuk. A zöldbabot mosás után a kívánt nagyságúra tördeljük. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk.
- Kevéske olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a húst és a zúzott fokhagymát. Fehéredésig sütjük.
- Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és jól összekeverjük, majd hozzátesszük a paradicsomot. Pár perc után felöntjük a vörösborral.
- Fedő alatt főzzük tovább. Amikor majdnem kész, hozzátesszük a zöldbabot, felöntjük a forró vízzel. Kevergetve készre főzzük.
- Amíg fő a ragu, elkészítjük a tésztát. Egy lábasban feltesszük a vizet forrni, majd sózzuk, és beleöntjük a szarvacskát. A kívánt puhaság eléréséig főzzük.
- A tányérokra szedjük a tésztát, és megszórjuk vágott petrezselyemmel. Mellé merjük a zöldbabos ragut. Egy pohár vörösborral kínáljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7028
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
A zöldbab és a vörösbor fantasztikusan feldobja a ragut! Zöldbab dömping idején csak ajánlani tudom ezt a variációt!