r
Nosalty Logó

Zöldbabos sertésragu szarvacskával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Zöldbabos sertésragu szarvacskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 601 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3351.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1914 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    858 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    915 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    4459 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4352 micro
Összesen 2402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    418 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, és a hagymát felaprítjuk. A zöldbabot mosás után a kívánt nagyságúra tördeljük. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk.
  2. Kevéske olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a húst és a zúzott fokhagymát. Fehéredésig sütjük.
  3. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és jól összekeverjük, majd hozzátesszük a paradicsomot. Pár perc után felöntjük a vörösborral.
  4. Fedő alatt főzzük tovább. Amikor majdnem kész, hozzátesszük a zöldbabot, felöntjük a forró vízzel. Kevergetve készre főzzük.
  5. Amíg fő a ragu, elkészítjük a tésztát. Egy lábasban feltesszük a vizet forrni, majd sózzuk, és beleöntjük a szarvacskát. A kívánt puhaság eléréséig főzzük.
  6. A tányérokra szedjük a tésztát, és megszórjuk vágott petrezselyemmel. Mellé merjük a zöldbabos ragut. Egy pohár vörösborral kínáljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 7069
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabos sertésragu szarvacskával
Lizinka_ 607 recept

A zöldbab és a vörösbor fantasztikusan feldobja a ragut! Zöldbab dömping idején csak ajánlani tudom ezt a variációt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...