r
Nosalty Logó

Zöldbabos, borsós, csirkés rizs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldbabos, borsós, csirkés rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2075 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2282 micro
Összesen 519 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    211 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4265.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2295 mg
  • Nátrium
    1040 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    2360 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9130 micro
Összesen 2075 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a csirkemellet és kis darabokra vágjuk.
  2. Olívaolajon feltesszük sülni a csirkét, sózzuk, fél citrom levét nyomjuk rá. 25-30 percig sütjük. Borsozzuk és még 5 percig sütjük.
  3. Megfőzzük a rizst, úgy hogy egy egész vöröshagymát teszünk a vízbe, kicsit bevagdosva és sózzuk.
  4. Megolvasztjuk a vajat és megpároljuk a borsót, amikor majdnem kész hozzáadjuk a zöldbabot.
  5. Ráöntjük a levest és elfőzzük.
  6. Ezalatt elkészül a hús és a rizs, amit a borsóhoz és a zöldbabhoz adunk.
  7. Fűszerezzük.
  8. 5 percig összesütjük folyamatos kevergetés mellett, mert könnyen odaég.
  9. Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok!
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12120
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 02.

Ajánló

Friss borsóval, zöldbabbal lesz az igazi, de azt csak kíméletesen kell majd párolni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bevásároltunk, de útközben el kellett mennünk segíteni a párom testvéréhez....a fagyasztott borsóról meg a zöldbabról meg is feledkeztünk. Így adva volt, hogy mi kerül az asztalra....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...