r
Nosalty Logó

Zöldbableves húsgombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Zöldbableves húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2007 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    2684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 503 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11774.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    10737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2557.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1693 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3077 micro
Összesen 2007 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbász bőrét lehúzzuk, apró gombócokat formálunk belőle. Közepes lángon néhány percig pirítjuk, így nem kell alá plusz zsíradék, mert ami kisül belőle, az elég. Kiszedjük egy tányérba, félrerakjuk.
  2. A reszelt hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, amit csak pár másodpercig pirítunk, állandóan keverve, nehogy megégjen. Tűzről lehúzva meghinjük a pirospaprikával. Felöntjük 2 liter vízzel, visszarakjuk a gombócokat, és a zöldbabot is hozzáadjuk, sózzuk. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük.
  3. Amíg a bab fő, a tojásból meg 4 dkg lisztből galuskát készítünk, a maradék lisztet elkeverjük csomómentesre a tejföllel. Amikor a bab puha, a habarást 4-5 merőkanálnyi levessel higítva (minden merőkanál után habverővel jól elkeverjük), állandó keverés mellett beleöntjük a levesbe, beleszaggatjuk a galuskát, pár másodpercig forraljuk.
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7503
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 07.

Ajánló

Bármilyen darált hússal elkészíthetjük, amit ízlés szerint fűszerezünk. Ha például pulykahúsból készítjük, akkor 2 ek. olívaolajon pirítsuk a gombócokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a leves ötlet akkor jött, amikor "gombóc hullám" volt nálam. A lányom nem eszi a zöldbablevest, és nem is tudom, hogy tudtam rávenni, hogy ezt megkóstolja. De amikor evett belőle, azt mondta, ha így fogom készíteni, akkor mindig meg fogja enni.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...