Zöldbableves egyszerűen kezdőknek
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
125g zöldbab34 kcal
-
38g kolbász170 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
71 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
375g alaplé26 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g ecet0 kcal
Összesen
505
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
500g zöldbab136 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
1500g alaplé105 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5g ecet1 kcal
Összesen
2015
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
19.6g zöldbab5 kcal
-
5.9g kolbász27 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
11.8g tejföl23 kcal
-
58.9g alaplé4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
Összesen
79
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2150.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 1868 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 157.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 436 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 710 micro
Összesen
505
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 151.6 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8603.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 7471 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 628.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 526 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 1743 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2839 micro
Összesen
2015
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 293 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
-
500 g zöldbab
-
15 dkg kolbász
-
3 púpozott ek finomliszt
-
4 ek napraforgó olaj
-
3 dl tejföl
-
1.5 l alaplé
-
1 ek ecet
Elkészítés
- A karikára vágott kolbászt 3-4 ek olajon alacsony lángon sütjük. Amikor szépen kunkorodnak, hozzátesszüka lisztet,és még egy kicsit futtatjukvele.
- Félrehúzzuka tűzről,hozzátesszüka tejfölt, és jól átkeverjükcsomómentesre. Felöntjüka zöldbab levével,homogénre keverjük, majd a tűzre visszahelyezzük, és felöntjüka húslével. Minden habart levest és főzeléket ha ezzel az eljárással készítünk(olaj, liszt félrehúzva, tejföl, víz vagy húsleveslé), akkor soha nem csomósodik össze!
- Fűszerezzük(babérlevél vagy kapor). Felforr, besűrűsödik,és ekkor hozzáadjuka főtt zöldbabot. Mégegyszer felforr, és elzárjuk. Ecettel ízesítjük(kb. 1ek).Az ecet természetesen elhagyható, de hidd el megbolondítja,én kaprosan szeretem.Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10632
- Feltöltés dátuma: 2013. február 11.
Ajánló
Ha valaki tartalmasabbra szeretné, 1-2 db burgonyát is főzhet bele a zöldbab hozzáadása előtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Anyukám mindig gyorsan csinált valami finomat, pocsékolni tilos volt!