r
Nosalty Logó

Zöldbableves egyszerűen kezdőknek

NS
Zöldbableves egyszerűen kezdőknek
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

505
Kalória
13.6g
Fehérje
22.6g
Szénhidrát
37.9g
Zsír
157.1g
Víz
44.3g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2150.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    157.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    151.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8603.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    7471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    628.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1743 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2839 micro
Összesen 2015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. A karikára vágott kolbászt 3-4 ek olajon alacsony lángon sütjük. Amikor szépen kunkorodnak, hozzátesszüka lisztet,és még egy kicsit futtatjukvele.
  2. Félrehúzzuka tűzről,hozzátesszüka tejfölt, és jól átkeverjükcsomómentesre. Felöntjüka zöldbab levével,homogénre keverjük, majd a tűzre visszahelyezzük, és felöntjüka húslével. Minden habart levest és főzeléket ha ezzel az eljárással készítünk(olaj, liszt félrehúzva, tejföl, víz vagy húsleveslé), akkor soha nem csomósodik össze!
  3. Fűszerezzük(babérlevél vagy kapor). Felforr, besűrűsödik,és ekkor hozzáadjuka főtt zöldbabot. Mégegyszer felforr, és elzárjuk. Ecettel ízesítjük(kb. 1ek).Az ecet természetesen elhagyható, de hidd el megbolondítja,én kaprosan szeretem.Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Anyukám mindig gyorsan csinált valami finomat, pocsékolni tilos volt!

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...