r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék Bors&Pepper konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldbabfőzelék Bors&Pepper konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 745 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 186 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    526 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1690 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2832 micro
Összesen 745 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet feltesszük forrni, majd beletesszük a zöldbabot (vagy már együtt feltesszük főni).
  2. Egy kis idő múlva beledobjuk a kockára vágott krumplit, a fokhagymát egészben, majd beleöntjük az ecetet, megcukrozzuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor a zöldségek megfőttek, enyhén paprikás rántást készítünk a lisztből, az olajból és persze a paprikából.
  4. Hozzáadjuk a főzelékhez, majd belekanalazzuk a tejfölt is. (Ha a rántástól nem sűrűsödne be eléggé, a tejfölből készítsünk habarást.)
  5. Beleszórjuk a kaprot, a petrezselymet és egy kis ételízesítőt is.
  6. Rövid ideig főzzük, és készen is vagyunk.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17506
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most főztem először zöldbabfőzeléket, hiszen nálunk nem igazán van tejföl, kapor, sárga hüvelyű zöldbab (jobban szeretem), hagyományos ecet. Ezért amikor legutóbb otthon voltam, vettem szárított kaprot, nyáron hoztam egy üveg sima ecetet (itt többnyire borecet van, nem szeretem), a tejföl helyett crême fraîche-t használtam, sárga hüvelyű zöldbabot pedig a piacon egy néninél tudtam venni, de egy másik vásárló teljesen el volt ájulva, hogy sárga színű a zöldbab, még sosem látott ilyet, bár az egyik ismerőse mesélte, hogy Madeirán van egy ismerőse, aki már látott. Szóval ennyire ritka a sárga zöldbab.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...