r
Nosalty Logó

Zöldbabfelfújt 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Zöldbabfelfújt 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1501 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3155 micro
Összesen 767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot forró, ételízesítős vízben kb. 10 percig előfőzzük, majd kihűtjük.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, összekevejük a tojások sárgájával és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot és a lisztet.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük és lazán az előbbi zöldbabos egyveleghez keverjük.
  4. Kivajazott és lisztezett tortaformába tesszük a keveréket, majd megszórjuk a reszelt sajttal éskb. 200-220 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt szépen megpirul. Ez kb. 30 perc.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15028
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 20.

Ajánló

A sárgaborsólisztet az íze és a színe miatt szeretem, természetesen fehérliszttel is el lehet készíteni a receptet. Köretnek én zöldségeket ajánlok, de anélkül is elég laktató. Amennyiben friss babból készítjük az ételt, abban az esetben 60 dkg mennyiségű babot használjunk és kicsivel tovább főzzük, mivel a főzés során kicsit összeesik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még mindig a 90 napos diétával küzdök és a főzeléket már nagyon unom, ezért gondoltam, hogy készítek valami "keményebbet". Ezt a receptet keményítőnapra készítettem el, igaz van benne némi fehérje is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...