r
Nosalty Logó

Zöldbab másként

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
java46
Zöldbab másként
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

459
Kalória
8.7g
Fehérje
38.2g
Szénhidrátok
33.4g
Zsír
509.4g
Víz
110.9g
Koleszterin
9g
Rost
13.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1836 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    509.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2009 micro
  • β-karotin
    5274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1549 micro
Összesen 459 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    2037.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2365 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    8034 micro
  • β-karotin
    21097 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6195 micro
Összesen 1836 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    299 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

  1. A vizet feltesszük főni, a zöldbabot megmossuk, a szárvégeket levágjuk, és mindegyik babot kettétörjük, a forró vízbe dobáljuk őket. 3 perc fövés után elzárjuk, lefedve még tovább párolódik.
  2. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, a kockára vágott hagymát beleöntjük, világosra dinszteljük. Közben a sárgarépákat hámozzuk. Kb. 2 cm-es hosszúkás, vékony darabokra vagdossuk. Amikor a hagyma pirult, a sárgarépát hozzáadjuk, pár perc erős pirítás után a megtisztított, apró darabokra vágott zeller is hozzá jöhet. Átkeverjük egy főzőkanállal, a zöldbab főzőlevéből pár kanállal hozzászűrünk, és lefedjük, kis lángon az egészet együtt 15 percig pároljuk.
  3. Közben a zöldbabot leszűrjük, a léhez kevés zöldfűszer-sót keverünk.
  4. Amikor a sárgarépa megpuhult, fedő nélkül hagyjuk a nedvességet elpárologni. Amikor ez megtörtént, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, és a zöldbab levével felengedjük. Csomómentesre eldolgozzuk, felfőzzük. Ezután a főzőlapot elzárjuk, a créme fraiche-t benne simára keverjük.
  5. Ekkor már csak a melegen tartott zöldbabot hozzá kellett keverni, és kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Egyszerűen "valami mást" szerettem volna az asztalra tenni, a zöldbabot már beszereztem. Így egy zellert és 3 db sárgarépát is beszereztem hozzá. Hagyma és a többi már volt itthon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!