r
Nosalty Logó

Zöldbab másként

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
java46
Zöldbab másként
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1836 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2009 micro
  • β-karotin
    5274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1549 micro
Összesen 459 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2037.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2365 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    8034 micro
  • β-karotin
    21097 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6195 micro
Összesen 1836 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    299 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet feltesszük főni, a zöldbabot megmossuk, a szárvégeket levágjuk, és mindegyik babot kettétörjük, a forró vízbe dobáljuk őket. 3 perc fövés után elzárjuk, lefedve még tovább párolódik.
  2. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, a kockára vágott hagymát beleöntjük, világosra dinszteljük. Közben a sárgarépákat hámozzuk. Kb. 2 cm-es hosszúkás, vékony darabokra vagdossuk. Amikor a hagyma pirult, a sárgarépát hozzáadjuk, pár perc erős pirítás után a megtisztított, apró darabokra vágott zeller is hozzá jöhet. Átkeverjük egy főzőkanállal, a zöldbab főzőlevéből pár kanállal hozzászűrünk, és lefedjük, kis lángon az egészet együtt 15 percig pároljuk.
  3. Közben a zöldbabot leszűrjük, a léhez kevés zöldfűszer-sót keverünk.
  4. Amikor a sárgarépa megpuhult, fedő nélkül hagyjuk a nedvességet elpárologni. Amikor ez megtörtént, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, és a zöldbab levével felengedjük. Csomómentesre eldolgozzuk, felfőzzük. Ezután a főzőlapot elzárjuk, a créme fraiche-t benne simára keverjük.
  5. Ekkor már csak a melegen tartott zöldbabot hozzá kellett keverni, és kész.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8238
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 08.

Ajánló

A zöldbabnak roppanósnak kell maradnia, kevés főzést igényel. A zöldség mellé vízben főtt burgonyát adtam, de azt gondolom, valamilyen tésztával is illik.  Sült-főtt-zaftos vagy vagdalt hússal, főtt vagy tükörtojással is kínálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen "valami mást" szerettem volna az asztalra tenni, a zöldbabot már beszereztem. Így egy zellert és 3 db sárgarépát is beszereztem hozzá. Hagyma és a többi már volt itthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...