Zellerkrémleves 5. - medvehagymával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kultné Szabó Noémi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
212
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
850
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
7.2g zeller3 kcal
-
13.6g burgonya8 kcal
-
2.9g medvehagyma4 kcal
-
7.9g tejföl16 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
67.8g alaplé5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
39
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1513.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 1254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 116.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
212
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6053 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 518 mg
-
Nátrium 5016 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 465 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
850
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
-
1 kis db zeller
-
3 db burgonya
-
1 csokor medvehagyma
-
175 g tejföl
-
1.5 l alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Azellert és akrumplitmegtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Kevés olajon elkezdjük pirítani. Éppen csak kapjon egy kis színt (itt jöhet a zúzott fokhagyma). Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, puhára főzzük (nem kell sok idő neki, ha apróra van vágva).
- Közben a medvehagymát megmossuk, szárítjuk, és felaprítjuk. Félrehúzzuk a puha zöldséget a tűzről, beleszórjuk a medvehagymát. Botmixerrel simára turmixoljuk.
- Visszatesszük a tűzre, felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és egyet forralunk rajta.
- A tejfölt kikeverjük egy kanál forró levessel (hogy ne ugorjon össze).
- Összeöntjük, és kb. 1 perc után lekapcsoljuk.
- Tetejére friss medvehagyma-csíkokat tehetünk, pirított kenyérkockát vagy éppen levesgyöngyöt.
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 33761
- Feltöltés dátuma: 2011. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kultné Szabó Noémi
21 recept
Nagyon szeretjük a zellertkrémlevest, de csak egy kis zellerem volt itthon, na meg a saját szedésű medvehagymám...Gondoltam, összehozom a kettőt! Ez lett belőle, egy friss, tavaszi leves! Jó étvágyat hozzá!