r
Nosalty Logó

Zakuszka

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Zakuszka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1509 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1962 micro
  • β-crypt
    502 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 189 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2523.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    1173 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    669 micro
  • β-karotin
    15700 micro
  • β-crypt
    4018 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1395 micro
Összesen 1509 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megszurkáljuk, egyenként alufóliába csomagoljuk, ezt tesszük a pritaminpaprikákkal is.
  2. Kb. 30-40 perc alatt megsülnek a zöldségek, közepes lángon, sütőpapíros tepsiben. Ha van lehetőség szabadtűzön süssük!
  3. A paradicsomoknak lehúzzuk a héját: 2 percre forrásban levő vízbe dobjuk, aztán jéghidegbe, így könnyebb a művelet.
  4. Elkészítjük a paradicsomos alapot, az apróra vágott vagy ledarált hagymát olajon lassan megpirítjuk, rádobjuk a felkockázott paradicsomot és szétfőzzük.
  5. A padlizsánoknak langyosan lehúzzuk a héját, a pritaminnak nem, majd egy mély tálban botmixerrel pépesítjük a sült zöldségeket.
  6. Az egész masszát a paradicsomos alapba öntjük, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, őrölt borssal, apróra tört babérlevéllel, cukorral.
  7. 20 percig főzzük a krémet, amíg kissé besűrűsödik.
  8. Forrón jénaiba szedjük, hagyjuk kihűlni.
  9. Hidegen fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 669
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 185646
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 21.

Ajánló

Grillhúshoz, pirítóssal, főtt tésztára reszelt sajttal és bárhogy, ahogy a fantáziánk engedi.

Receptkategóriák

Erdélyi zöldségkrém, szó szerinti jelentése: evéshez való. Padlizsánoson kívül több verziója létezik: babos, gombás,stb. Nyáron általában a padlizsánra vagyunk rákattanva, ezért választottam ezt a fajtát.Ez a recept a saját verzióm,amit több leírás átnézéséből alakítottam. Ebből a mennyiségből egy nagy vendégváró adag lett, kb.8-10 főre. Kiszedtem belőle egy kisebb tálnyit, a többit Anyukám tanácsára steril, csavaros üvegekbe tettem a következő módon: forró krém, dupla befőző fólia -2 réteg közé késhegynyi szalicil- majd a csavaros üvegtető, végül szárazdunszt. Biztosított róla, hogy télen romlatlanul elővehetem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...