adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g padlizsán30 kcal
-
125g pritaminpaprika27 kcal
-
63g paradicsom11 kcal
-
64g vöröshagyma23 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor2 kcal
Összesen
189
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g padlizsán238 kcal
-
1000g pritaminpaprika213 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
1509
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
32.2g padlizsán8 kcal
-
32.2g pritaminpaprika7 kcal
-
16.1g paradicsom3 kcal
-
16.4g vöröshagyma6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
Összesen
49
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 315.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 1962 micro
-
β-crypt 502 micro
-
Likopin 1608 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
189
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 90.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1480.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 708 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.8 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 2523.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1507 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 1173 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 750 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 669 micro
-
β-karotin 15700 micro
-
β-crypt 4018 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 1395 micro
Összesen
1509
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 47.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 505 micro
-
β-crypt 129 micro
-
Likopin 414 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
-
1 kg padlizsán
-
0.5 kg paradicsom
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
Elkészítés
- A padlizsánokat megszurkáljuk, egyenként alufóliába csomagoljuk, ezt tesszük a pritaminpaprikákkal is.
- Kb. 30-40 perc alatt megsülnek a zöldségek, közepes lángon, sütőpapíros tepsiben. Ha van lehetőség szabadtűzön süssük!
- A paradicsomoknak lehúzzuk a héját: 2 percre forrásban levő vízbe dobjuk, aztán jéghidegbe, így könnyebb a művelet.
- Elkészítjük a paradicsomos alapot, az apróra vágott vagy ledarált hagymát olajon lassan megpirítjuk, rádobjuk a felkockázott paradicsomot és szétfőzzük.
- A padlizsánoknak langyosan lehúzzuk a héját, a pritaminnak nem, majd egy mély tálban botmixerrel pépesítjük a sült zöldségeket.
- Az egész masszát a paradicsomos alapba öntjük, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, őrölt borssal, apróra tört babérlevéllel, cukorral.
- 20 percig főzzük a krémet, amíg kissé besűrűsödik.
- Forrón jénaiba szedjük, hagyjuk kihűlni.
- Hidegen fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 669
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 185685
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 21.
Ajánló
Grillhúshoz, pirítóssal, főtt tésztára reszelt sajttal és bárhogy, ahogy a fantáziánk engedi.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Jahin
189 recept
Erdélyi zöldségkrém, szó szerinti jelentése: evéshez való. Padlizsánoson kívül több verziója létezik: babos, gombás,stb. Nyáron általában a padlizsánra vagyunk rákattanva, ezért választottam ezt a fajtát.Ez a recept a saját verzióm,amit több leírás átnézéséből alakítottam. Ebből a mennyiségből egy nagy vendégváró adag lett, kb.8-10 főre. Kiszedtem belőle egy kisebb tálnyit, a többit Anyukám tanácsára steril, csavaros üvegekbe tettem a következő módon: forró krém, dupla befőző fólia -2 réteg közé késhegynyi szalicil- majd a csavaros üvegtető, végül szárazdunszt. Biztosított róla, hogy télen romlatlanul elővehetem.