Zabpelyhes zsömlék
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
563
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2252
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1647 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 1175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 162.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
563
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.3 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6587.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 1159 mg
-
Nátrium 4700 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 457.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 649.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 703 micro
Összesen
2252
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 543.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 4 dl vizet 1 mk sóval felforralunk. Belekeverjük a zabpelyhet, és hűlni hagyjuk.
- 1 dl langyos vízben elkeverjük az élesztőt és a mézet.
- A liszteket összeöntjük, hozzáadjuk a 2 mk sót, a langyosra hűlt zabpelyhet, az élesztős vizet, és tésztát dagasztunk. Ha szükséges, közben kis vizet még öntünk hozzá.
- Letakarva 1 órán át kelesztjük.
- Ekkor lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk, hengerré formáljuk, és 16 egyforma darabra vágjuk. Kis gömböket formázunk, és sütőlemezre tesszük. Letakarva kelesztjük még fél órát.
- Forró sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x35
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8272
- Feltöltés dátuma: 2012. május 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Vissza kell édesgetnem az életembe a rozslisztet, amit néhány éve méltatlanul száműztem. Akkoriban ugyanis annyi rozskenyeres szendvicset erőltettem magamra pusztán az egészséges táplálkozás jegyében, hogy a könyökömön jött ki. Elegem is lett belőle egy időre. Aztán rájöttem, hogy nem kell mindent olyan komolyan venni. Azóta váltogatom a liszteket, de a rozsra eddig nem tudtam rászánni magam. Aztán kipróbáltam ezt a zabpelyhes-rozsos zsömlét, és azonnal a bűvkörébe vont. Ezek 8 cm átmérőjű kicsi zsemlék lesznek, már ha 16-ot készítünk. Darabonként 5,5 dkg-osak, tömegük tehát mint egy bolti zsemléé, csak a méretük kisebb. Mégis magasan felette állnak a boltinak. Ezek ízletesek, puhák, laktatóak, sőt, még egészségesek is. :)