r
Nosalty Logó

Zabpelyhes tallérok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zabpelyhes tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 907 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 907 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    180.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4120.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 3621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 414 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet 1 evőkanál olvasztott margarinonmegpirítjuk. Kihűtjük.
  2. A puha margarint a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat és ezzel is habosítjuk.
  4. A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a sütőporral, a fahéjjal és a citromhéjjal.
  5. A tojásos vajhoz adjuk. Kézzel összedolgozzuk.
  6. Kb. 20-25 gombócot formázunk belőle.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, de ne túl közel egymához.
  8. Tenyérrel kilapítjuk. (Kb. 5 cm átmérőjű köröket kapjunk!)
  9. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15058
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 23.

Ajánló

Szilvalekvárral összetapasztva zseniális. Ebben az esetben érdemes több kisebb gombócot készíteni. (Kb. 30 darabot.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekeim kívánságára készült ez a keksz. Nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...