r
Nosalty Logó

Zabpelyhes-mézes keksz 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Zabpelyhes-mézes keksz 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 967 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3864 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 967 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    206 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3649.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.1 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    199 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1416 micro
Összesen 3864 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, mézzel, szódabikarbónával, reszelt citromhéjjal, csipet sóval.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott, langyos vajat, kanalanként a lisztet, végül a csokit és az aszalt gyümölcsöket.
  3. Összedolgozzuk, jól gyúrható masszát kapunk, szükség szerint 1-2 ek. vizet tehetünk bele a megfelelő állag eléréséhez.
  4. Hűtőbe tesszük fél órára.
  5. Vizes kézzel gombócokat formálunk, két tenyerünk között ellapítjuk.
  6. Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10719
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 01.

Ajánló

Kávéhoz, capuccinohoz, tejjel reggelire.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

40 db keksz készült ebből a mennyiségből, sütés végén még  puha, óvatosan szedjük le a tepsiről ,hogy ne törjön. Ha kihűlt, keményebb lesz, de omlós marad. Az nem derült ki ,hogy meddig.:-) Házi meggylekvárt adtam mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...