Zabpehelyfelfújt mézesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
A felfújthoz
-
33g zabpehely126 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
83g tej47 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
25g méz76 kcal
-
13g tejföl26 kcal
A forma kikenéséhez
-
2g vaj17 kcal
-
10 kcal
Összesen
408
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
408
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.8 g
Zsír
-
Összesen 110.2 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 905 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3320.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 896 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 1353 mg
-
Nátrium 578 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 294 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 264.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 847 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 685 mg
-
Retinol - A vitamin: 836 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1364 micro
Összesen
2449
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A felfújthoz
- Felforraljuk a tejet, s ezzel egyidőben megolvasztjuk egy magasabb falú, kis edényben a vajat.
- A vajon kevergetve felforrósítjuk a zabpelyhet, majd ráöntjük a forrásban lévő tejet. Amint újra forr, szorosan lefödjük (én az edényke tetejét tettem rá, meg azt még egy konyharuhába bugyoláltam), s a tűzről levéve szépen hűlni hagyjuk.
- A tojások sárgáját először magukban, majd a mézzel jó habosra, fehérre keverjük.
- Hozzáadjuk a tejfölt, valamint a megpuhult, langyosra hűlt zabpelyhet.
- A tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, s óvatosan beleforgatjuk a sárgájás-zabpelyhes egyvelegbe.
- Egy őzgerincformát (kuglófformát / 8 személyes pudingformát / szufléformákat) kivajazunk, meghintünk zabliszttel, a masszát belesimítjuk. (Itt jegyezném meg, hogy az én kuglófformámban épp csurig ért az egész, így féltem, hogy ki fog folyni, de nem tette - a magassága nem, csak az állaga változott.)
- Előmelegített sütőben kb. 40 percig (a kis formákat 25-30 percig) sütjük.
- Azon forrón tányérra borítjuk, ha kell, fölszeleteljük. Ízlés szerint lekvárral, szörppel, gyümölcsöntettel ízesíthetjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 285
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 28119
- Feltöltés dátuma: 2010. április 16.
Ajánló
Házi lekvárok, szörpök, gyümölcsöntetek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Valami egészséges, majdnem "édességet" szerettem volna készíteni, amiből a 17 hónapos kisfiamnak is lelkifurdalás nélkül adhatok, de még az én fogyókúrámba is belefér. Igen kellemes, diszkréten édeskés ízű, leginkább a császármorzsáéra emlékeztető állagú lett ez a felfújt. (Amúgy életem első felfújtja.) Nekem ez így pont elég volt, csak a díszlet kedvéért öntöttem nyakon Anyukám isteni, házi meggylekvárjával. Ezt a verziót inkább az édesebb szájúaknak ajánlanám. :-)