Zabos fasírt
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
159
kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
477
kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 1966 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
159
kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 967.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 531 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 110.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 672 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5899 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 606 micro
Összesen
477
kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1053 micro
-
β-karotin 2510 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zabpelyhet 2 dl nem túl forró vízzel összeverjük, és állni hagyjuk.
- A sárgarépát meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük.
- A langyosra hűlt zabban elkeverjük a tojást, ha nagyon ragacsos lenne, kevés vízzel hígítsuk fel.
- Szórjuk bele a fűszereket, azokkal is keverjük el. Sűrűn folyó masszát kell kapnunk.
- Egy serpenyőben melegítsünk kevés olajat, és evőkanál segítségével adagoljuk a masszát a forró olajba.
- Közepes lángon mindkét oldalát süssük át. Vigyázzunk, mikor megfordítjuk, mert elszakadhat a félig sült fasírt.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 321
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16748
- Feltöltés dátuma: 2012. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Györgyi
5 recept
A receptet a nővéremtől kaptam. Egyszerű, gyors és nagyon finom. Bármilyen zöldséggel elkészíthetjük pl. cukkini, zeller, karalábé stb, de fagyasztott mexikói keverékkel is nagyon ízletes. Önállóan, de körettel pl. fűszeres burgonyával is laktató étel.