r
Nosalty Logó

Zabkorpás házi kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
pezo
Zabkorpás házi kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2848 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1314.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7884.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    5859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 2848 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérsütőgép tartályába először a vizet tesszük, majd a vízbe a zabkorpát.
  2. Kimérjük a lisztet, ehhez keverjük a sikért, majd beleöntjük a korpás vízbe.
  3. A kupac szélére előszőr a sót, majd a cukrot körbehintjük. A közepében kis mélyedést készítünk, és az élesztőt ebbe morzsoljuk bele.
  4. Betesszük a gépbe, és dagasztó programon elvégeztetjük a munka nehezét. Ha nincs gépünk, akkor kézzel - mint a többi kelt tésztát - összeállítjuk.
  5. Ha már szépen megkelt, bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra állítva.
  6. A megkelt tészát átgyúrjuk, kenyérformára alakítjuk, és így is hagyjuk még kelni, mire bemelegszik a sütő, szépen feljön a tészta.
  7. Tepsibe helyezzük, én szilikonlapot teszek a tepsibe, de használtam már sütőpapírt is. Vizes késsel bevagdossuk, majd ecsettel szépen lekenjük vízzel az egész felületét.
  8. Betesszük a sütőbe /légkeverés 200 fok/, majd 30 perc elteltével ha már szép szine van, kivesszük, és újra átkenjük vízzel. Visszatesszük, a hőmérsékletet 190 fokra mérsékeljük. 10-15 perc elteltével kész a kenyerünk. Rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Ebből a nyersanyag mennyiségből kb. 1, 25 kg-os kenyerünk lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 7207
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó pár évvel ezelőtt a hófuvások miatt nem lehetett kenyeret kapni a falunkban. Gondoltam élesztőm van, lisztem van, krumplim van, akkor kenyerem is lesz. Krumplis kenyér volt az első saját kenyerem. Lehet, hogy nem volt olyan szép, és kicsit más íze volt, mint amilyeneket mostanság sütök, de boldog voltam, hogy nem maradtunk kenyér nélkül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...