Zabkorpás házi kenyér
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
pezo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
475
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2848
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1314.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 977 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 85.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
475
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.1 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7884.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 1270 mg
-
Nátrium 5859 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 605.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 514.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 522 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
2848
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kenyérsütőgép tartályába először a vizet tesszük, majd a vízbe a zabkorpát.
- Kimérjük a lisztet, ehhez keverjük a sikért, majd beleöntjük a korpás vízbe.
- A kupac szélére előszőr a sót, majd a cukrot körbehintjük. A közepében kis mélyedést készítünk, és az élesztőt ebbe morzsoljuk bele.
- Betesszük a gépbe, és dagasztó programon elvégeztetjük a munka nehezét. Ha nincs gépünk, akkor kézzel - mint a többi kelt tésztát - összeállítjuk.
- Ha már szépen megkelt, bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra állítva.
- A megkelt tészát átgyúrjuk, kenyérformára alakítjuk, és így is hagyjuk még kelni, mire bemelegszik a sütő, szépen feljön a tészta.
- Tepsibe helyezzük, én szilikonlapot teszek a tepsibe, de használtam már sütőpapírt is. Vizes késsel bevagdossuk, majd ecsettel szépen lekenjük vízzel az egész felületét.
- Betesszük a sütőbe /légkeverés 200 fok/, majd 30 perc elteltével ha már szép szine van, kivesszük, és újra átkenjük vízzel. Visszatesszük, a hőmérsékletet 190 fokra mérsékeljük. 10-15 perc elteltével kész a kenyerünk. Rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Ebből a nyersanyag mennyiségből kb. 1, 25 kg-os kenyerünk lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 300 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7215
- Feltöltés dátuma: 2012. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
pezo
16 recept
Jó pár évvel ezelőtt a hófuvások miatt nem lehetett kenyeret kapni a falunkban. Gondoltam élesztőm van, lisztem van, krumplim van, akkor kenyerem is lesz. Krumplis kenyér volt az első saját kenyerem. Lehet, hogy nem volt olyan szép, és kicsit más íze volt, mint amilyeneket mostanság sütök, de boldog voltam, hogy nem maradtunk kenyér nélkül.