Zabkeksz evaszan konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
861
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
3441
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 59.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 696.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 418 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
861
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.8 g
Zsír
-
Összesen 238 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2785.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 579 mg
-
Foszfor 1673 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 794 micro
Összesen
3441
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 11 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
484
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zabpelyhet őröljük meg/daráljuk le.
- Jó alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat. Ez viszonylag sokáig tart, és az elején még szinte elképzelhetetlen, hogy valaha is meg fog történni. :)
- Az összegyúrt tésztát a hűtőbe tesszük legalább fél órára, de ha van időnk, inkább egy órát hagyjuk benn.
- Mikor kivettük a tésztát a hűtőből, kettévesszük, hogy könnyebb legyen dolgozni (a nem használt fele mehet vissza). Rudat sodrunk a tésztából, és óvatosan felszeleteljük azt kb. fél cm vastag korongokra. Ha szükséges, kézzel igazgassunk a korongokon, amiket egymás mellé pakolunk sütőlapra vagy vékony tepsire.
- Előmelegített sütőben sütjük, ha kész, akkor néhány percig hagyjuk hűlni a tepsiben, mert szétomlik, ha már melegen mozgatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9154
- Feltöltés dátuma: 2012. november 30.
Ajánló
Azt hiszem, legközelebb kipróbálom dió helyet kókusszal, illetve kísérletezni fogok majd reszelt almával is. (Ha valaki esetleg előbb tenné meg, írja meg a tapasztalatát legyen szíves! )
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Klivi receptje adta ennek a receptenek az alapját. Mivel egyébként sem vagyunk nagyon édesszájúak, így csökkentettem a cukor mennyiségét, és azt is xilitre cseréltem, illetve a lisztet is elhagytam, csak zabpehelyből készült a süti. És ha már így alakult, akkor miért ne készült volna kókuszzsírral margarin helyett?!?! Hátha így sikerül teljesítenem a kívánságot, hogy legyen itthon valami egészséges rágcsa, amihez lehet nyúlni reggel útravalóként... legalábbis talán átmenetileg sikerül... :)