Zabkása fahéjas ringlóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
383
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
383
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 407.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 668 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
383
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 407.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 668 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
383
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 52.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Zabkása
- A zabpelyhet egy lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a tejet, vizet és a cukrot. Közepes lángon kevergetjük, míg nem kezd besűrűsödni. Ha túl kevésnek tűnik a folyadék alatta, akkor tegyünk még hozzá egy kevés tejet, és addig főzzük, míg meg nem puhul a zabpehely (kb 3-4 perc).
- Egy másik edényben a vajat megolvasztjuk, és rádobjuk az összevágott szilvát, megszórjuk a vaníliás cukorral. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg meg nem puhul a gyümölcs, és nem kezd lekvár állaga lenni. Mikor már majdnem kész van, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal.
- Az elkészült zabkását egy tálba tesszük, és ráhalmozzuk a fahéjas ringlót. Melegen vagy hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.
- Receptkönyvben: 579
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 64989
- Feltöltés dátuma: 2013. július 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a finomság kiváló reggelire vagy akár uzsonnára. Nagyon gyorsan elkészíthető, és rengeteg rostot tartalmaz, ami kiváló az emésztés szempontjából. Akik diétáznak, ők a cukrot helyettesíthetik mézzel vagy édesítőszerrel, valamint akár a tejet is el lehet hagyni, amit vízzel lehet helyettesíteni a főzés során.