r
Nosalty Logó

Yudane szendvicskenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
Yudane szendvicskenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Yudane

Szendvicskenyér tészta

Kenéshez

1133
Kalória
32.5g
Fehérje
192g
Szénhidrátok
23.3g
Zsír
72.9g
Víz
50.3g
Koleszterin
6.7g
Rost
19.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Yudane

Szendvicskenyér tészta

Kenéshez

Összesen 1133 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Yudane

Szendvicskenyér tészta

Kenéshez

Összesen 2267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Yudane

Szendvicskenyér tészta

Kenéshez

Összesen 254 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3194 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    2461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 1133 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6387.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    4921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 2267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

Yudane

  1. Egy kisebb tálkába szórjuk bele a lisztet, majd öntsük rá a forrásban lévő vizet. Egy spatula segítségével kezdjük el egyből összedolgozni.
  2. Fedjük le légmentesen, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A yudanet elkészíthetjük előre is, ez esetben tegyük a hűtőbe pihenni.

Szendvicskenyér tészta

  1. Egy dagasztótálba öntsük a langyos tejet, majd adjuk hozzá az élesztőt, (frissből 15g) cukrot, sót, tejport, majd keverjük el alaposan. Hagyjuk pár percet állni.
  2. Adjuk hozzá az átszitált finomlisztet, ezután dagasszuk ki szép simára a tésztát.
  3. Amikor jó erőssé vált, akkor adjuk hozzá a vajat, majd dagasszuk tovább, amíg teljesen egynemű, elasztikusz lesz, illetve elválik a tál szélétől.
  4. Takarjuk le légmentesen, hagyjuk pihenni kb. 1 órát, amíg szépen megkel.
  5. Nyújtsuk ki vékonyra (kb. 1,5-2 cm), és olyan szélesre amekorra a sütőformánk mérete.
  6. A csíkos dekorációhoz az egyik végét sűrűn vagdossuk be kb. 25 cm hosszan. A másik végétől kezdjük el feltekerni, majd az alját csipkedjük össze.
  7. Tegyük a tésztát tapadásmentes formába, vagy béleljük ki sütőpapírral. Takarjuk le légmentesen, és hagyjuk további 1-1,5 órát kelni, amíg szépen megdagad.
  8. A megkent tésztát tegyük 180°C-os sütőbe, gőzöljük be, majd süssük kb. 30 percig.
  9. Az elkészült kenyeret vegyük ki a formából, és hagyjuk rácson teljesen kihűlni.

Kenéshez

  1. Keverjük össze a tejet a tojásfehérjével, majd a megkelt tésztát kenjük le vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés által zselatinossá válik a liszt szerkezete. A hozzáadott yudane a tészta textúráját úgy befolyásolja, hogy rendkívül puhává válik tőle, finoman foszlós lesz, ráadásul napokig megőrzi a nedvességtartalmát, frissességét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!