r
Nosalty Logó

Yorkshire puding három változatban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Yorkshire puding három változatban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1493 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 249 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 1493 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra, és készítsünk elő egy nagy, mély tepsit.
  2. Egy tizenkettes muffinsütőforma rövidebb oldalán található mélyedéseit töltsük tele napraforgóolajjal. Aztán ennél az oldalnál fogva szép lassan emeljük magasba a formát úgy, hogy lefelé a többi mélyedésbe is egyenlő arányban belefolyjon az olaj. Így mehet a nagy tepsibe az előmelegített sütőbe felhevülni.
  3. Mindent mérjünk és készítsünk ki előre a kezünk ügyébe a konyhapultra.
  4. Egy nagy tálba üssünk bele 4 tojást, és kézi habverővel, nagyobb mozdulatokkal kezdjük el felverni a tojásokat. Mivel nagy helyünk van, használjuk ki, így lesz jó levegős majd a tészta.
  5. Aztán jöhet egyenként: a 200 ml tej, átszitálva a 200 g liszt, és egy jó nagy csipet só és bors, melyeket folyamatos keverés mellett habosítsunk össze.
  6. A puding tésztáját tegyük át egy csőrös kancsóba, ahonnan sokkal egyszerűbben át tudjuk tölteni majd a formába.
  7. Vegyük ki óvatosan a nagy tálcával együtt a formát a sütőből, és töltsük meg tésztával a mélyedéseit. Egy evőkanállal fogjuk fel minden töltés után a cseppeket, ne potyogjanak össze-vissza.
  8. Tegyük újból sütőbe a formát, és süssük úgy 20-25 percig, ameddig szép magasra feljönnek a pudingok.
  9. Az elkészült tésztakupákat tálalhatjuk szószos húsok mellé köretnek. Kitűnően ki lehet velük tunkolni az értékes szaftot a tányérból. Tölthetjük sós és édes formában. A képen látható variációk a következőek: sós - mustáros-tormás tejfölös és lazacos, édesek - baracklekváros és nutellás.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3753
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 21.

Ajánló

Ne nyissátok ki a sütő ajtaját, ameddig el nem készül a puding. Én bekukkantottam, és picit összeestek a drágák, legközelebb nem teszek ilyet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Milyen a tökéletes yorky? Kupa formájú, mélyedéssel a közepén, amibe sok mártás belefér. Kívül aranybarna és roppanós, belül puha, és azonnal bele szeretnél harapni. Ezt a receptet Jamie Olivertől láttam, itt találjátok a FoodToube csatornáján.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...