r
Nosalty Logó

Yin-yang torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Yin-yang torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 956 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 5747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 956 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    256.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6117.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1322 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    2492 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778.5 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 5747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja

A töltelékhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral a citromlével és a rummal habosra kavarjuk.
  2. További keverés mellett lassan hozzácsurgatjuk az olajat és vizet felváltva. A lisztet a sütőporral a masszához kavarjuk.
  3. A fehérjéket pár csepp citromlével kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáadjuk ezt is a masszához.
  4. Egy kb. 20cm átmérőjű tortaformát félig megtöltünk a krémmel. Ha kapcsos a forma, akkor az aljára vágjunk sütőpapírt.
  5. A többi tésztát egy kalács vagy őzgerincformába töltjük (ez kell a töltelékhez).
  6. 180 fokon egyszerre megsütjük mindkettőt.
  7. A töltelékhez a piskótát kockákra vágjuk és egy edénybe tesszük. Meglocsoljuk kevés vaníliás tejjel, hogy kissé összeálljon.
  8. Meglocsoljuk kevés rumaromával és a többi hozzávalóval krémesre keverjük.
  9. A kerek piskótánk tetejét levágjuk egy éles késsel belsejét kissé kikaparjuk (ebből is adhatunk a krémhez),vúgy hogy 1-2 cm-es peremet hagyunk oldalt és alul is.
  10. Megtöltjük a krémmel és ráhelyezzük a tetejét. A tésztát nagyon vékonyan megkenjük a krémmel vagy margarinnal. Vigyázzunk hogy szép sima legyen a teteje, hogy a fondant szépen megálljon rajta.
  11. A munkalapot megszórjuk porcukorral, ha kemény a fondant, kenjük be a kezünket kevés margarinnal vagy vajjal és gyúrjuk át a fondantot.
  12. Pár másodpercre a mikróba is tehetjük, így visszanyeri rugalmasságát. A cukrozott munkalapon vékonyra kinyújtjuk, jóval nagyobbra, mint a torta.
  13. Sodrófa segítségével a tortára helyezzük. Óvatosan rásimítjuk először a torta tetejére, majd az oldalára. A fölösleges fondantot éles késsel körben levágjuk.
  14. A fondantból egy keveset kakaóporral barnára gyúrunk. A munkafelületet is megszórjuk vele, hogy a porcukor ne halványítsa.
  15. Kinyújtjuk és kivágjuk belőle a yin-yang formát és ráhelyezzük a tortára. A marakédból kiszaggatunk egy szívet és a fehér részre helyezzük, majd a többiből olyan vastagságú csíkot nyújtunk ki, mint a torta fele.
  16. Ezzel körbetekerjük a tortát. A fehér fondantból is szaggatunk ki egy szívet és ezt a barna részre helyezzük.
  17. Kis golyókat formázunk és rálapítjuk a torta oldalára a barna csíkra.
  18. Hogy a díszítés megragadjon, cukros vízzel kenjük be a díszíteni kívánt felületet.
  19. Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, de elég várni pár órát míg összeáll, és szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14536
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám születésnapjára készűlt a torta. A receptet az Édes otthonunk némi sóval oldalon találtam. Itt megtalálható a fondant receptje is. Kicsit változtattam rajta, mert úgy túl édes lett volna.  Ez az első fondant-tortám. Nagyon féltem tőle, de igazán egyszerű volt. Olyan lett, amilyennek elképzeltem:) Mindenkinek ajánlom, aki szereti a különleges dolgokat!

Hozzávalók

A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja

A töltelékhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...