Yin-yang torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja
-
55g tojás69 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
62g finomliszt224 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
25g gesztenye49 kcal
-
9 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
17g tej9 kcal
-
11 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
17g vaj120 kcal
A bevonathoz
-
33g cukorfondant115 kcal
-
2g margarin12 kcal
-
1 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
0g víz0 kcal
Összesen
956
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja
-
330g tojás415 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
370g finomliszt1347 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A töltelékhez
-
150g gesztenye294 kcal
-
56 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
68 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
100g vaj717 kcal
A bevonathoz
-
200g cukorfondant692 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
7 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
2g víz0 kcal
Összesen
5747
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja
-
17.8g tojás22 kcal
-
0.3g rumaroma0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
6.9g napraforgó olaj61 kcal
-
8.1g víz0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
8.1g gesztenye16 kcal
-
1.1g sárgabaracklekvár3 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
5.4g tej3 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.3g rumaroma0 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
A bevonathoz
-
10.8g cukorfondant37 kcal
-
0.5g margarin4 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
0.1g víz0 kcal
Összesen
310
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1019.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 415 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.8 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 86.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
956
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.6 g
Zsír
-
Összesen 256.3 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 1295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6117.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 1322 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 2492 mg
-
Nátrium 1713 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 778.5 g
-
Cukor 404 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 520.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 918 mg
-
Retinol - A vitamin: 1212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1540 micro
Összesen
5747
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja
-
6 db tojás
-
5 ml rumaroma
-
3 tk citromlé
-
37 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl víz
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
1 ek sárgabaracklekvár
-
1 dl tej
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ml rumaroma
-
10 dkg vaj
A bevonathoz
-
1 tk cukrozatlan kakaópor
-
1 kk víz
Elkészítés
A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral a citromlével és a rummal habosra kavarjuk.
- További keverés mellett lassan hozzácsurgatjuk az olajat és vizet felváltva. A lisztet a sütőporral a masszához kavarjuk.
- A fehérjéket pár csepp citromlével kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáadjuk ezt is a masszához.
- Egy kb. 20cm átmérőjű tortaformát félig megtöltünk a krémmel. Ha kapcsos a forma, akkor az aljára vágjunk sütőpapírt.
- A többi tésztát egy kalács vagy őzgerincformába töltjük (ez kell a töltelékhez).
- 180 fokon egyszerre megsütjük mindkettőt.
- A töltelékhez a piskótát kockákra vágjuk és egy edénybe tesszük. Meglocsoljuk kevés vaníliás tejjel, hogy kissé összeálljon.
- Meglocsoljuk kevés rumaromával és a többi hozzávalóval krémesre keverjük.
- A kerek piskótánk tetejét levágjuk egy éles késsel belsejét kissé kikaparjuk (ebből is adhatunk a krémhez),vúgy hogy 1-2 cm-es peremet hagyunk oldalt és alul is.
- Megtöltjük a krémmel és ráhelyezzük a tetejét. A tésztát nagyon vékonyan megkenjük a krémmel vagy margarinnal. Vigyázzunk hogy szép sima legyen a teteje, hogy a fondant szépen megálljon rajta.
- A munkalapot megszórjuk porcukorral, ha kemény a fondant, kenjük be a kezünket kevés margarinnal vagy vajjal és gyúrjuk át a fondantot.
- Pár másodpercre a mikróba is tehetjük, így visszanyeri rugalmasságát. A cukrozott munkalapon vékonyra kinyújtjuk, jóval nagyobbra, mint a torta.
- Sodrófa segítségével a tortára helyezzük. Óvatosan rásimítjuk először a torta tetejére, majd az oldalára. A fölösleges fondantot éles késsel körben levágjuk.
- A fondantból egy keveset kakaóporral barnára gyúrunk. A munkafelületet is megszórjuk vele, hogy a porcukor ne halványítsa.
- Kinyújtjuk és kivágjuk belőle a yin-yang formát és ráhelyezzük a tortára. A marakédból kiszaggatunk egy szívet és a fehér részre helyezzük, majd a többiből olyan vastagságú csíkot nyújtunk ki, mint a torta fele.
- Ezzel körbetekerjük a tortát. A fehér fondantból is szaggatunk ki egy szívet és ezt a barna részre helyezzük.
- Kis golyókat formázunk és rálapítjuk a torta oldalára a barna csíkra.
- Hogy a díszítés megragadjon, cukros vízzel kenjük be a díszíteni kívánt felületet.
- Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, de elég várni pár órát míg összeáll, és szeletelhetjük is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14536
- Feltöltés dátuma: 2010. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Édesanyám születésnapjára készűlt a torta. A receptet az Édes otthonunk némi sóval oldalon találtam. Itt megtalálható a fondant receptje is. Kicsit változtattam rajta, mert úgy túl édes lett volna. Ez az első fondant-tortám. Nagyon féltem tőle, de igazán egyszerű volt. Olyan lett, amilyennek elképzeltem:) Mindenkinek ajánlom, aki szereti a különleges dolgokat!