Welsh cakes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
267
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1603
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
267
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1274.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 578 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.8 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 95.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
1603
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
283
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a porcukrot és a sütőport, majd hozzáadjuk a hideg, kockázott vajat és a zsírt. Kézzel morzsásra keverjük, akkor jó az állaga, ha nedves homokra emlékeztet.
- Beleforgatjuk a lisztes keverékbe az aprított, cukrozott gyömbért és a mazsolát, majd hozzáadjuk a tojást és egy löttyintésnyi tejet. Spatulával alaposan összedolgozzuk a tésztát.
- A tésztát bőségesen lisztezett felületen kb. 7-10mm vékonyra nyújtjuk, majd 5-6 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kerek tésztakorongokat szaggatunk belőle. Egy adag tésztából kb. 18-20 darab keksz jön ki.
- Egy serpenyőben felforrósítunk egy-két kanál zsírt, majd oldalanként 2-3 percet sütjük a pogácsákat. Ne egyszerre süssük mindet, csak annyit tegyünk a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 5643
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Rosanics Petra
351 recept
A welsh cake gyakorlatilag egy porhanyós tésztájú, édes pogácsa, amit előszeretettek fogyasztanak Wales-szerte. Hagyományosan nyílt lángon, egy nagy öntöttvas lapon készítették (a fémlap után bakestones-nak is szokás nevezni), de otthoni körülmények között serpenyőben sütve is tökéletes. A tészta a vajtól és a zsírtól omlós lesz, a belekevert aszalványoktól pedig remek ízt kap. A legtöbb recept mazsolával készíti, de a cukrozott gyömbér is remekül passzol bele, de akár fűszerekkel vagy csokoládéval is megbolondíthatjuk.