r
Nosalty Logó

Vöröslencsés egytálétel

Sireta
Vöröslencsés egytálétel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

494
Kalória
19.9g
Fehérje
67.9g
Szénhidrát
17.7g
Zsír
269.6g
Víz
-
Koleszterin
11.4g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    269.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    539.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    671 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

Előkészítés

  1. Mossuk át és áztassuk be az egy kávéspohárnyi vörös lencsét.
  2. Mossuk át a bulgur-quinoa keveréket (előfőzött).
  3. Pucoljuk meg, vágjuk fel apróra a két kis fel lila hagymát.
  4. Pucoljuk meg és aprítsd fel a két gerezd fokhagymát.
  5. Vágjuk fel apró kockákra a két közepes paradicsomot.

Elkészítés

  1. Pároljuk meg a hagymát a zsiradékon (én repceolajat használok, de ha Te jobban szereted a napraforgó olajat vagy a kókuszzsírt, akkor használd azt). Fűszerezzük meg kevés sóval, borssal, kurkumával.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és a fokhagymát, fűszerezzük egy késhegynyi Advieh fűszerkeverékkel (perzsa fűszerkeverék), ha az indiai ízeket kedveljük, akkor ehelyett használjunk Garam masalat. Addig pároljuk, míg a paradicsom megfonnyad (4-5 perc).
  3. Adjuk hozzá a lencsét és 2 kávéspohárnyi vizet. Lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 20 percig.
  4. Adjuk hozzá a bulgur-quinoa keveréket, és főzzük még 10 percig. Amennyiben nem előfőzött gabonát használunk, akkor a lencsével együtt tegyük a lábosba, és tegyünk hozzá még egy kávéspohárnyi vizet.
  5. Akkor kész, ha megfőtt a lencse és a gabonák is, és a levét elfőtte.
  6. Tálaljuk görög joghurttal, tejföllel vagy növényi alapú joghurttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Bár nem vagyok vegán vagy vegetáriánus, mégis imádok azok között az alapanyagok között csemegézni, amelyeket az Ő számukra árulnak az üzletekben. A minap találtam egy bulgur-quinoa gabonakeveréket, alig vártam, hogy felhasználjam :)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...