r
Nosalty Logó

Vöröslencse leves Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Vöröslencse leves Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4874 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6319.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    4859 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    2433 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    19496 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 1361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    876 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. A zsályát megmossuk, lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük, és vékony csíkokra vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lencsét, az áttört fokhagymát, a zsálya 2/3-át, megszórjuk a cukorral, és megdinszteljük.
  3. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a paradicsomot.
  4. Felfőzzük, lefedve kb. 10-15 percig főzzük. Sóval, borssal és ecettel ízesítjük. A maradék zsályával megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 28027
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors és finom. Ízesíthetjük kevés erős paprikával is. Friss zsálya hiányában, elkészíthetjük morzsolt zsályával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...