r
Nosalty Logó

Vöröslencse krémleves (Vöröslencse leves 3.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vöröslencse krémleves (Vöröslencse leves 3.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 735 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2936 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 735 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    153.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3711.4 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1946 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1168 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3378 micro
Összesen 2936 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét előző este beáztatjuk.
  2. A tökmagolajonmegdinszteljük a felaprított póréhagymát.
  3. Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük vízzel, sózzuk. Lassú tűzön puhára főzzük.
  4. Ha megpuhult, a tejszínt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest.
  5. Botmixerrel pürésűtjük. Őrölt borssal és apróra vágott metélőhagymával ízesítjük.
  6. A levest tálaláskor pirított tökmaggal megszórjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12724
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még soha nem ettem vöröslencsét, kíváncsiságból készült ez a leves. Nagyon nagy sikere volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...