r
Nosalty Logó

Vörösboros-tejszínes gombamártás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Vörösboros-tejszínes gombamártás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gombamártáshoz

A sűrítéshez

Összesen 477 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gombamártáshoz

A sűrítéshez

Összesen 1909 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gombamártáshoz

A sűrítéshez

Összesen 138 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 477 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1485 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2617 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2508 micro
Összesen 1909 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A gombamártáshoz

A sűrítéshez

Elkészítés

A gombamártáshoz

  1. A gombát megpucoljuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. Teflonedényben a vajat felmelegítjük, beletesszük a gombát, picit megsózzuk (keveset, mert az erőleves is sós!).
  3. Hozzáadjuk a tárkonyt, petrezselyemzöldet, ízlés szerint köménymagot, borsot.
  4. Kevergetve puhára pároljuk, pirítjuk, a levét teljesen elfőzzük. Ha kész, félretesszük.
  5. A vaj másik felét felhevítjük, beletesszük a lisztet, picit megpirítjuk, a langyos húslét apránként hozzáöntjük, csomómentesre elkevergetve.
  6. Ráöntjük a gombára,összeforraljuk, majd hozzáöntjük a bort is. Kellő sűrűségűre összefőzzük.
  7. Csak a tálalás előtttesszük belea tejszínt, csak elkavarjuk, és kész a mártásunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 34138
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom lett, és újdonság erejével hatott.:) Sózott, borsozott, lisztbe forgatott, hirtelen sült karajszeletekre tettem.

Hozzávalók

A gombamártáshoz

A sűrítéshez

Címlapról ajánljuk