r
Nosalty Logó

Vörösboros-tejszínes gombamártás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Vörösboros-tejszínes gombamártás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gombamártáshoz

A sűrítéshez

Összesen 477 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gombamártáshoz

A sűrítéshez

Összesen 1909 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A gombamártáshoz

A sűrítéshez

Összesen 138 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 477 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1485 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2617 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2508 micro
Összesen 1909 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A gombamártáshoz

A sűrítéshez

Elkészítés

A gombamártáshoz

  1. A gombát megpucoljuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. Teflonedényben a vajat felmelegítjük, beletesszük a gombát, picit megsózzuk (keveset, mert az erőleves is sós!).
  3. Hozzáadjuk a tárkonyt, petrezselyemzöldet, ízlés szerint köménymagot, borsot.
  4. Kevergetve puhára pároljuk, pirítjuk, a levét teljesen elfőzzük. Ha kész, félretesszük.
  5. A vaj másik felét felhevítjük, beletesszük a lisztet, picit megpirítjuk, a langyos húslét apránként hozzáöntjük, csomómentesre elkevergetve.
  6. Ráöntjük a gombára,összeforraljuk, majd hozzáöntjük a bort is. Kellő sűrűségűre összefőzzük.
  7. Csak a tálalás előtttesszük belea tejszínt, csak elkavarjuk, és kész a mártásunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 34270
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom lett, és újdonság erejével hatott.:) Sózott, borsozott, lisztbe forgatott, hirtelen sült karajszeletekre tettem.

Hozzávalók

A gombamártáshoz

A sűrítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...