r
Nosalty Logó

Vörösboros szószos sütőben sült marhahús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vörösboros szószos sütőben sült marhahús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1494 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 375 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2587.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 1494 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhahúst vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát, majd megforgatjuk alaposan lisztben. Én durumlisztet használtam, de akármilyen liszttel működik (szükség van rá, hogy a mártás besűrűsödjön később).
  2. Egy teflon serpenyőben felolvasztunk egy evőkanál zsírt, és a marhahús szeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy kicsit.
  3. Utána egy jénaiba rakosgatjuk a húsokat, megszórjuk őket pirospaprikával, megöntözzük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Végül lehet egy kis sót szórni még a leendő szószba :-)
  4. Amint mindent bepakoltunk a jénaiba, fedjük le vagy alufóliával vagy a jénai tetejével, és toljuk be a ütőbe. 180 °C-on "főzzük" vagy két, három órán keresztül (a hús fiatalságán múlik a puhulás). A víz mindig lepje el a húsokat.
  5. Ha már puha a hús, akkor hagyjuk egy kicsit hűlni az egészet, vegyük ki a húsokat, majd a szaftot egy doboz tejföllel turmixoljuk össze (ez is az én találmányom, nem az eredeti recept alapján).
  6. A szaftba tegyük vissza a húsokat, és tálalhatjuk is. Szerintem a rizs illik hozzá a legjobban köretnek, de el tudom képzelni szarvacskás durum tésztával is a szósz miatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 160 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7420
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőm Romániából csinált egyszer egy ilyen jellegű ebédet, ami nagyon finom volt, csak ő fehérbort használt, és nem tett bele pirospaprikát (ami nagyon hiányzott nekem). Egy kicsit magyarosítottam, de alapvetően Romániában mindig így csinálják a "főtt" marhahúst (állítólag).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...