Vörösboros szószos sütőben sült marhahús
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
375
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g marhahús710 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g zabpehelyliszt323 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Összesen
1494
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
47.8g marhahús68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.7g zabpehelyliszt31 kcal
-
1.4g mangalica zsír13 kcal
-
14.4g vörösbor12 kcal
-
19.1g víz0 kcal
-
0 kcal
-
9.6g tejföl19 kcal
Összesen
143
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 646.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 192.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
375
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.2 g
Zsír
-
Összesen 69.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2587.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 1527 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 770.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 496 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
1494
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
500 g marhahús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 púpozott ek zabpehelyliszt
-
1 ek mangalica zsír
-
1.5 dl vörösbor
-
2 dl víz
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
100 g tejföl
Elkészítés
- A marhahúst vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát, majd megforgatjuk alaposan lisztben. Én durumlisztet használtam, de akármilyen liszttel működik (szükség van rá, hogy a mártás besűrűsödjön később).
- Egy teflon serpenyőben felolvasztunk egy evőkanál zsírt, és a marhahús szeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy kicsit.
- Utána egy jénaiba rakosgatjuk a húsokat, megszórjuk őket pirospaprikával, megöntözzük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Végül lehet egy kis sót szórni még a leendő szószba :-)
- Amint mindent bepakoltunk a jénaiba, fedjük le vagy alufóliával vagy a jénai tetejével, és toljuk be a ütőbe. 180 °C-on "főzzük" vagy két, három órán keresztül (a hús fiatalságán múlik a puhulás). A víz mindig lepje el a húsokat.
- Ha már puha a hús, akkor hagyjuk egy kicsit hűlni az egészet, vegyük ki a húsokat, majd a szaftot egy doboz tejföllel turmixoljuk össze (ez is az én találmányom, nem az eredeti recept alapján).
- A szaftba tegyük vissza a húsokat, és tálalhatjuk is. Szerintem a rizs illik hozzá a legjobban köretnek, de el tudom képzelni szarvacskás durum tésztával is a szósz miatt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 160 perc
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7420
- Feltöltés dátuma: 2015. június 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Barátnőm Romániából csinált egyszer egy ilyen jellegű ebédet, ami nagyon finom volt, csak ő fehérbort használt, és nem tett bele pirospaprikát (ami nagyon hiányzott nekem). Egy kicsit magyarosítottam, de alapvetően Romániában mindig így csinálják a "főtt" marhahúst (állítólag).