r
Nosalty Logó

Vörösboros párolt lila káposzta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Vörösboros párolt lila káposzta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

227
Kalória
4.8g
Fehérje
37.2g
Szénhidrátok
4.5g
Zsír
354.5g
Víz
-
Koleszterin
7g
Rost
23.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 907 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    354.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2011 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1647.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1417.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    696 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    461 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8044 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    3967 micro
Összesen 907 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 46 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított káposztát és lila hagymát csíkokra vágjuk, összekeverjük őket, kissé megsózzuk, majd 20-30 percig állni hagyjuk.
  2. Amíg pihen a káposzta, kevés étolajat öntünk egy lábasba (amibe belefér a káposzta), a cukrot beleszórjuk, karamellizáljuk, majd a hagymás káposztát ráöntjük.
  3. Sózzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, hozzáadunk 3 evőkanál ecetet, s leöntjük a vörösborral.
  4. Ezután elkeverjük a hagymás káposztát a fűszerekkel, és lassú tűzön, fedő alatt, nagyjából 1 óra alatt puhára pároljuk - a karamell szépen felolvad rövid idő alatt.
  5. Néha-néha keverjük meg. Ha puha, levesszük a fedelét, tovább főzzük addig, amíg a fölösleges lé elpárolog.
  6. Bármilyen sült mellé tökéletes.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 70 perc

Nélkülözhetetlen nálunk, az ünnepi sült mellé, ez a fergetegesen finom, párolt káposzta... természetesen, más sültekhez is készítem... érdemes kipróbálni, bármilyen - oldalas, csirkecomb, tarja, s más egyéb - sült mellé, nem okoz csalódást, annyi biztos... aki szereti az ilyen köretet, annak szinte kötelező, ha nem akar lemaradni egy finom étekről...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!