r
Nosalty Logó

Vörösboros őzsült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nettino
Vörösboros őzsült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 569 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 6823 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 133 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 569 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    934.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    3535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12720.9 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    400 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    141 mg
  • Magnézium
    1047 mg
  • Foszfor
    8507 mg
  • Nátrium
    2124 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    3774.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    254 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    264 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 6823 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. Az összetevőket beletesszük egy tálba, összekeverjük, és 2 napig pácoljuk.
  2. A húst időnként forgatni kell, ha nem lepi el teljesen a boros pác.

Sütés

  1. A húst lecsöpögtetjük a páclétől.
  2. A páclé egy részét a fűszerekkel együtt félretesszük, és a húst egy forró serpenyőben kevés olajon előpirítjuk, minden oldalán.
  3. Egy tepsibe beleöntjük a korábban félretett páclét, a húst megsózzuk, beletesszük. Szalonnával teljesen beborítjuk, és alufóliával lefedve 180 °C-on 2-2,5 órát sütjük.
  4. Majd a fóliát levéve, levének nagy részét leöntve, időnként locsolgatva kb. még fél órát sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 28083
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 01.

Ajánló

A felfogott sülthús-lét érdemes egy kis lábasban beforralni pecsenyelének, és mellé tálalni. Burgonyafánk körettel kiváló, amihez mi saját, házi készítésű feketeeper-lekvárt kínáltunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nettino 4 recept

3 éve nálunk ünneplünk a családdal szenteste, és szeretjük mindig valami különleges menüvel meglepni őket. Így idén a halászlé és fácánleves ideális főfogása a zsenge őz(gida)sült lett. Erdeigyümölcsös-mascarponés-joghurttorta kíséretében.

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...