Vörösboros őzsült
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nettino
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pácolás
-
333g őzhús400 kcal
-
58g vörösbor50 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Sütés
-
0g só0 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
24 kcal
Összesen
569
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pácolás
-
4000g őzhús4800 kcal
-
700g vörösbor595 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
20g gyömbér16 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Sütés
-
0g só0 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Összesen
6823
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pácolás
-
77.8g őzhús93 kcal
-
13.6g vörösbor12 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Sütés
-
0g só0 kcal
-
2.9g füstölt szalonna19 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
133
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.8 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1060.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 709 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 314.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
569
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 934.1 g
Zsír
-
Összesen 233.8 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 3535 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12720.9 g
-
Cink 87 mg
-
Szelén 400 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 141 mg
-
Magnézium 1047 mg
-
Foszfor 8507 mg
-
Nátrium 2124 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 3774.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 16 mg
-
B12 Vitamin: 254 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 264 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
6823
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
Pácolás
-
7 dl vörösbor
-
1 fej fokhagyma
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
5 db babérlevél
-
10 db borókabogyó
Sütés
-
só ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Pácolás
- Az összetevőket beletesszük egy tálba, összekeverjük, és 2 napig pácoljuk.
- A húst időnként forgatni kell, ha nem lepi el teljesen a boros pác.
Sütés
- A húst lecsöpögtetjük a páclétől.
- A páclé egy részét a fűszerekkel együtt félretesszük, és a húst egy forró serpenyőben kevés olajon előpirítjuk, minden oldalán.
- Egy tepsibe beleöntjük a korábban félretett páclét, a húst megsózzuk, beletesszük. Szalonnával teljesen beborítjuk, és alufóliával lefedve 180 °C-on 2-2,5 órát sütjük.
- Majd a fóliát levéve, levének nagy részét leöntve, időnként locsolgatva kb. még fél órát sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 28083
- Feltöltés dátuma: 2018. január 01.
Ajánló
A felfogott sülthús-lét érdemes egy kis lábasban beforralni pecsenyelének, és mellé tálalni. Burgonyafánk körettel kiváló, amihez mi saját, házi készítésű feketeeper-lekvárt kínáltunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nettino
4 recept
3 éve nálunk ünneplünk a családdal szenteste, és szeretjük mindig valami különleges menüvel meglepni őket. Így idén a halászlé és fácánleves ideális főfogása a zsenge őz(gida)sült lett. Erdeigyümölcsös-mascarponés-joghurttorta kíséretében.