r
Nosalty Logó

Vörösboros-mascarpone-s körtetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vörösboros-mascarpone-s körtetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez, és a tetejére

Összesen 1574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez, és a tetejére

Összesen 6287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez, és a tetejére

Összesen 216 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 1574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    356.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3338.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1239.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 6287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez, és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat a cukorral egy keverőtálban krémesre keverjük.
  2. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat, a vörösbort, majd kanalanként beleadagoljuk a sütőporos lisztet és a kakaóport.
  3. Az így összekevert tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük (tűpróbáig).
  4. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A mascarpone-t összekeverjük 3 evőkanál mézzel és a 2 doboz karamellás krémtúróval. (Ízlés szerint tehetünk bele egy kis felvert habtejszínt is, attól még krémesebb lesz.)
  5. Amíg a tészta hűl, a mascarpon-es krémet berakjuk a hűtőbe.
  6. A kihűlt tésztát a tortaformában hagyva, rákenjük a krémet.
  7. Elkészítjük a tetejét. A körtéket meghámozzuk, 4 részre szeljük, és cukros vörösboros, almaleves lében feltesszük párolni. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget is.
  8. A megpuhult és kihűlt körtét a torta tetejére rendezzük.
  9. A piros tortazselatint a körtéről leszűrt vörösboros lével készítjük el, majd ráöntjük a körtékre.
  10. Végezetül berakjuk a kész tortát a hűtőbe hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm-es forma
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4873
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom szülinapra készített tortája.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez, és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...