Vörösboros-mascarpone-s körtetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
38g száraz vörösbor31 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
23 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez, és a tetejére
-
200g körte103 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
63g vörösbor53 kcal
-
50g almalé23 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
50g krémtúró56 kcal
-
19g méz57 kcal
-
3g tortazselé10 kcal
Összesen
1574
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g száraz vörösbor123 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
91 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez, és a tetejére
-
800g körte410 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
200g almalé92 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g krémtúró222 kcal
-
75g méz228 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
6287
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
3.8g tojás5 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
5.2g száraz vörösbor4 kcal
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez, és a tetejére
-
27.7g körte14 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
8.6g vörösbor7 kcal
-
6.9g almalé3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
17.3g mascarpone70 kcal
-
6.9g krémtúró8 kcal
-
2.6g méz8 kcal
-
0.4g tortazselé1 kcal
Összesen
216
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 89.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 364 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.5 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 309.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
1574
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89 g
Zsír
-
Összesen 356.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3338.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 685 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 1457 mg
-
Nátrium 714 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 642 g
-
Cukor 412 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1239.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 366 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 902 micro
Összesen
6287
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
12 dkg cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl száraz vörösbor
-
20 dkg finomliszt
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez, és a tetejére
-
4 közepes db körte
-
10 dkg cukor
-
2.5 dl vörösbor
-
2 dl almalé
-
0.5 kg mascarpone
-
20 dkg krémtúró
-
3 ek méz
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojásokat a cukorral egy keverőtálban krémesre keverjük.
- Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat, a vörösbort, majd kanalanként beleadagoljuk a sütőporos lisztet és a kakaóport.
- Az így összekevert tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük (tűpróbáig).
- Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A mascarpone-t összekeverjük 3 evőkanál mézzel és a 2 doboz karamellás krémtúróval. (Ízlés szerint tehetünk bele egy kis felvert habtejszínt is, attól még krémesebb lesz.)
- Amíg a tészta hűl, a mascarpon-es krémet berakjuk a hűtőbe.
- A kihűlt tésztát a tortaformában hagyva, rákenjük a krémet.
- Elkészítjük a tetejét. A körtéket meghámozzuk, 4 részre szeljük, és cukros vörösboros, almaleves lében feltesszük párolni. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget is.
- A megpuhult és kihűlt körtét a torta tetejére rendezzük.
- A piros tortazselatint a körtéről leszűrt vörösboros lével készítjük el, majd ráöntjük a körtékre.
- Végezetül berakjuk a kész tortát a hűtőbe hűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26 cm-es forma
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4876
- Feltöltés dátuma: 2011. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Párom szülinapra készített tortája.