r
Nosalty Logó

Vörösboros kacsamell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mandula
Vörösboros kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1715 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    228 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 343 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3192.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1884 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1715 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük.
  2. Megpucoljuk a hagymát, és 6-8 gerezdre vágjuk őket. A fokhagymát is pucoljuk, de a gerezdeket egészben hagyjuk. A szalonnát szeleteljük, csíkozzuk.
  3. A húst mindenütt alaposan bedörzsöljük sóval, meghintjük borssal, bedörzsöljük majoránnával, finoman megszórjuk őrölt rozmaringgal.
  4. Egy alkalmas méretű (lehetőleg tapadásmentes) tepsibe szórunk néhány gerezd fokhagymát és vöröshagymát, pár darab szalonnát. Ráhelyezzük a két darab húst, a maradék hagymákat és szalonnákat elhelyezzük a húson, és a hús körül.
  5. Aláöntünk kb. fél dl vizet, lefedjük alufóliával, és egy bő órán keresztül 180 °C-on sütjük.
  6. Ezután aláöntjük a bort, felvesszük a sütőt 200 °C-ra, és további fél órán keresztül sütjük.
  7. Végül átállítjuk hőlégkeverésesre a sütőt, levesszük az alufóliát, és még fél óráig pirítjuk a húst.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 24480
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 14.

Ajánló

Hagymás hajdinával vagy tört krumplival, szilvakompóttal, esetleg borban párolt aszalt szilvával, savanyúsággal, egy pohár borral. Ünnepi menünek sem lenne utolsó!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

Kaptunk két gyönyörű, félig kiolvadt kacsamellet. Nem volt mit tenni, sürgősen el kellett készíteni. Persze nem bántuk meg! A hús nagyon finom puha, omlós lett, remekül átvette a bor és a fűszerek zamatát. A párom azt állította, hogy ilyen jó kacsasültet még életében nem evett... Kell ennél szebb dicséret?:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...