r
Nosalty Logó

Vörösboros hagymás máj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vörösboros hagymás máj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1337 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2649.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    895 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16564 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3003 micro
  • Kolin:
    1009 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    257 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    5346 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1489 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    484 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat csíkokra vágjuk, és beáztatjuk hideg vízbe. Közben felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot.
  2. Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a lecsepegtetett májat, és átforgatjuk, hogy minden oldalról "kifehéredjenek" a csíkok. Rátesszük a paradicsomot, fűszerezzük, és öntünk alá egy kevés vizet.
  3. Amikor már késznek gondoljuk a májat, ráöntjük a vörösbort, és 1-2 percig tovább forraljuk, hogy az alkoholos íz eltűnjön, viszont a bor gazdag aromája megmaradjon.
  4. Kölessel, hajdinával, rizzsel ajánlom. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 4053
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta állt a mélyhűtőben egy nagy adag máj, és épp volt egy üveg bontott vörösborom is. Kettejük szerelemgyereke lett ez a kis hagymás máj.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek