Vörösboros hagymás máj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
255
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1020
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
45.2g csirkemáj54 kcal
-
16.3g vöröshagyma6 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
18.1g paradicsom3 kcal
-
0 kcal
-
18.1g vörösbor15 kcal
-
1.4g olívaolaj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
92
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 223.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 751 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 4113 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 1337 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
255
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.8 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2649.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1639 mg
-
Nátrium 381 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 895 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16564 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3003 micro
-
Kolin: 1009 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 257 micro
-
β-karotin 1182 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 5346 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
1020
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 81 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1499 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 1489 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 484 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
-
500 g csirkemáj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
2 dl vörösbor
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A májat csíkokra vágjuk, és beáztatjuk hideg vízbe. Közben felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot.
- Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a lecsepegtetett májat, és átforgatjuk, hogy minden oldalról "kifehéredjenek" a csíkok. Rátesszük a paradicsomot, fűszerezzük, és öntünk alá egy kevés vizet.
- Amikor már késznek gondoljuk a májat, ráöntjük a vörösbort, és 1-2 percig tovább forraljuk, hogy az alkoholos íz eltűnjön, viszont a bor gazdag aromája megmaradjon.
- Kölessel, hajdinával, rizzsel ajánlom. Jó étvágyat kívánok!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 4073
- Feltöltés dátuma: 2016. május 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régóta állt a mélyhűtőben egy nagy adag máj, és épp volt egy üveg bontott vörösborom is. Kettejük szerelemgyereke lett ez a kis hagymás máj.