r
Nosalty Logó

Vonat torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ildikó79
Vonat torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

1111
Kalória
15g
Fehérje
120.5g
Szénhidrátok
63.1g
Zsír
47.1g
Víz
181.4g
Koleszterin
3.7g
Rost
67g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    378.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6876.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1951 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2239 mg
  • Nátrium
    2209 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    282.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1516 micro
Összesen 6667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot a kétféle cukorral, amikor majdnem kész, hozzáadjuk az olvasztott margarint és félreteszük hűlni.
  2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a lisztes keveréket, liszt+kakaót, sütőport, illetve az olajat. Majd a tojásfehérjét felverjük habnak, és óvatosan hozzáadjuk a lisztes masszához.
  3. Megsütjük.
  4. Ha kihűlt, a széleit körbevágjuk, hosszában ketté és széltében két, vagy három részre vágjuk úgy, hogy 4-6 téglalapot kapjunk. Az egymással szemben lévő téglalapokat egymásra tesszük, és két téglalapnak a felső részének a közepét kivágjuk a leeső részből, az lesz a mozdonyfülke, illetve a széléből két egyforma csíkot használva megcsináljuk a kéményt. A téglalapokat kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, óvatosan egymásra tesszük őket, és bevonjuk a krémmel. A kocsikat hurkapálcikával fogatjuk a mozdony után, a kéményt viszont fogpiszkáló segítségével rögzítjük a mozdony elejéhez.
  5. Egy fél órára hűtőbe tesszük dermedni.
  6. Ha kész, akkor bevonjuk csokimázzal, a mozdonyfülkét külön vonjuk be, és úgy rakjuk a mozdonyra, a kéményt szintén. A kerekeinek csokis kerek kekszet használunk, amit krémmel ragasztunk egymáshoz és a vonathoz, és mielőtt a vonathoz kerülnek, bevonjuk csokival.
  7. Smarties drazséval díszítjük és színes tortadarával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 44×38

Kisfiam második születésnapjára csináltam meg egy internetes lap alapján, ami nagyon nagy tetszést aratott. Könnyű elkészíteni és nagyon mutatós torta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!