r
Nosalty Logó

Virslisaláta pirított virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kristyán Fanni
Virslisaláta pirított virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1778 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1642.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    160 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4928.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1006 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    2866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    455 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1103 micro
Összesen 1778 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virsliket még nyersen felkarikázzuk, majd serpenyőben kevés zsíron lepirítjuk.
  2. Eközben a tejfölt összekeverjük a majonézzel és a sóval, majd hozzáadjuk a kukoricát.
  3. A pirított virslit kicsit hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk azt is.
  4. Jól összekeverjük, és hagyjuk pihenni, hogy összeérjenek az ízek. A kukorica mellett adhatunk hozzá lila hagymát és sajtot is.
  5. Pirított hagymával és ecetes lila hagymával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 4284
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 19.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi hidegtálak
további kategória: húsvét kategória: húsvéti hidegtálak és saláták
Virslisaláta pirított virslivel
Kristyán Fanni 103 recept

A december szinte elképzelhetetlen egy majonézes virslisaláta nélkül, ezért elkészítettük nektek egy hagyományos, mégis ízlésesen tálalt verzióját. Ha ehhez a recepthez nyúltok az ünnepek alatt, nem fogjátok megbánni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...