r
Nosalty Logó

Virslis hasé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fifinger
Virslis hasé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1552 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 296 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    2461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1552 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207 g

Zsír

  • Összesen
    407.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15461.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    398 mg
  • Kálcium
    2694 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    9842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2324 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 6204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejből, cukorból és élesztőből kovászt futtatunk.
  2. A lisztet, sót, kovászt és a kefirt keverőtálba tesszük. Kevertetni kezdjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a margarint. Nem szükséges felolvasztani.
  3. A kész tésztát fél órára langyos helyen pihentetjük, amíg a duplájára kel.
  4. Amikor megkelt, 4 részre vágjuk, és kis bucikat paskolunk belőlük. Kettőt kerekre nyújtunk, az egyiket megkenjük olvasztott margarinnal és sajtot reszelünk rá, majd a másik kerekre nyújtott darabbal befedjük. Ha jól dolgoztunk, a két korong fedi egymást.
  5. Cikkekre vágjuk, mint a tortát, a cikkekre helyezzük a virsliket, és kívülről befelé haladva kiflikké tekerjük. Mikor ez kész, ugyanígy járunk el a másik két adaggal is.
  6. A kész kifliket megkenjük a maradék olvasztott margarinnal, és köménymagot szórunk rá, végül a sajt maradékéval meghintjük.
  7. Fél órát még pihentetjük, majd megsütjük. A kész haséhoz készíthetünk mártást, de elég hozzá a mustár vagy ketchup is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4130
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 26.

Ajánló

Amennyiben nem virslivel készítjük, akkor a feltekerés helyett a hajtogatást ajánlom, hogy elkerüljük a töltelék idő előtti távozását a batyuból. Mi forró gyümölcsteát kortyolgatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fifinger 7 recept

Mivel a kelt tésztákat az egész család szereti, ezért mindig újabb és újabb ötletekkel kell előrukkolnom, hogy ne legyen unalmas. Ilyenek a hasék is. Lehet bármivel tölteni, csak a képzelet szab határt a belevalóknak. Lehet gombás, húsos, sajtos, zöldséges. Egy a lényeg, hogy ne legyen túl nedves a töltelék!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...