Virslis hasé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fifinger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
50g tej28 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
7 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
2g só0 kcal
-
50g kefir31 kcal
-
25g margarin179 kcal
A töltelékhez
-
200g juhbeles virsli538 kcal
-
13g raklett sajt43 kcal
-
13g margarin90 kcal
A tetejére
-
0g köménymag0 kcal
-
25g raklett sajt86 kcal
-
13g margarin90 kcal
Összesen
1552
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
200g tej112 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
8g só0 kcal
-
200g kefir122 kcal
-
100g margarin717 kcal
A töltelékhez
-
800g juhbeles virsli2152 kcal
-
50g raklett sajt173 kcal
-
50g margarin359 kcal
A tetejére
-
0g köménymag0 kcal
-
100g raklett sajt345 kcal
-
50g margarin359 kcal
Összesen
6204
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
9.6g tej5 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
23.9g finomliszt87 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
9.6g kefir6 kcal
-
4.8g margarin34 kcal
A töltelékhez
-
38.3g juhbeles virsli103 kcal
-
2.4g raklett sajt8 kcal
-
2.4g margarin17 kcal
A tetejére
-
0g köménymag0 kcal
-
4.8g raklett sajt17 kcal
-
2.4g margarin17 kcal
Összesen
296
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.7 g
Zsír
-
Összesen 101.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3865.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 673 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 2461 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 191.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 581 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 556 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
1552
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207 g
Zsír
-
Összesen 407.2 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 167 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 554 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15461.7 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 398 mg
-
Kálcium 2694 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 2192 mg
-
Nátrium 9842 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 413.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 764.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2324 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 2222 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1230 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
6204
kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 740.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 471 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
2.5 dkg friss élesztő
-
50 dkg finomliszt
-
2 kávéskanál só
-
2 dl kefir
-
10 dkg margarin
A töltelékhez
-
80 dkg juhbeles virsli
-
5 dkg raklett sajt
A tetejére
-
1 kávéskanál köménymag
-
10 dkg raklett sajt
Elkészítés
A tésztához
- A tejből, cukorból és élesztőből kovászt futtatunk.
- A lisztet, sót, kovászt és a kefirt keverőtálba tesszük. Kevertetni kezdjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a margarint. Nem szükséges felolvasztani.
- A kész tésztát fél órára langyos helyen pihentetjük, amíg a duplájára kel.
- Amikor megkelt, 4 részre vágjuk, és kis bucikat paskolunk belőlük. Kettőt kerekre nyújtunk, az egyiket megkenjük olvasztott margarinnal és sajtot reszelünk rá, majd a másik kerekre nyújtott darabbal befedjük. Ha jól dolgoztunk, a két korong fedi egymást.
- Cikkekre vágjuk, mint a tortát, a cikkekre helyezzük a virsliket, és kívülről befelé haladva kiflikké tekerjük. Mikor ez kész, ugyanígy járunk el a másik két adaggal is.
- A kész kifliket megkenjük a maradék olvasztott margarinnal, és köménymagot szórunk rá, végül a sajt maradékéval meghintjük.
- Fél órát még pihentetjük, majd megsütjük. A kész haséhoz készíthetünk mártást, de elég hozzá a mustár vagy ketchup is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4130
- Feltöltés dátuma: 2014. március 26.
Ajánló
Amennyiben nem virslivel készítjük, akkor a feltekerés helyett a hajtogatást ajánlom, hogy elkerüljük a töltelék idő előtti távozását a batyuból. Mi forró gyümölcsteát kortyolgatunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fifinger
7 recept
Mivel a kelt tésztákat az egész család szereti, ezért mindig újabb és újabb ötletekkel kell előrukkolnom, hogy ne legyen unalmas. Ilyenek a hasék is. Lehet bármivel tölteni, csak a képzelet szab határt a belevalóknak. Lehet gombás, húsos, sajtos, zöldséges. Egy a lényeg, hogy ne legyen túl nedves a töltelék!